onsdag 23. august 2017

Hjernebetennelse symptomer

Noen ganger dominerer symptomene fra hjernebetennelsen, andre ganger dominerer symptomene fra . BufretLignendeHjernehinnebetennelse (meningitt) er infeksjon av hinnene rundt hjernen og ryggmargen, samr. Barn under år har færre typiske symptomer og funn.

I andre tilfeller kan symptomer på hjernebetennelse, ofte lette og forbigående, være tilleggssymptomer ved andre infeksjoner, uten at selve . Derfor er det svært viktig å oppsøke lege eller et akuttmottak dersom noen av de symptomene som forbindes med hjernebetennelse dukker opp. Hodepine (ofte meget kraftig); Stivhet i nakke og rygg; Feber; Nedsatt bevissthetsnivå; I sjeldne tilfeller også kramper . Forskjellen på encefalitt og meningitt (hjernehinnebetennelse) er hvor betennelsen er lokalisert.

I tillegg vil symptomene på encefalitt komme . Selv om navnene er like, er hjernebetennelse (encefalitt) og. De fleste symptomene er felles, men de er alvorligere og utvikler seg vanligvis . Encefalitt (hjernebetennelse, encephalitis) er en virusinfeksjon i selve hjernevevet. Encefalitt begynner ofte med influensalignende symptomer i et par dager, . Noen symptomer ved flåttbårne sykdommer kan forveksles med andre sykdommer.


Både bakterier og virus kan gi hjernehinnebetennelse, men den mest fryktede varianten skyldes meningokokkbakterien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg