fredag 18. august 2017

Barn feber utslett

Utslett med feber skyldes som regel en infeksjonssykdom. Utslett med feber hos voksne, veiviser - NHI. BufretLignendeDet kan være en rekke årsaker til at voksne får utslett med feber.

Utslett med samtidig feber skyldes vanligvis en infeksjonssykdom, oftest forårsaket av virus; Viruset spres med blod og kan utløse allergilignende. Symptomer: Først feber, hoste og rennende nese i noen dager, så blir feberen borte noen dager før. Deretter blir feberen plutselig borte og barnet får utslett.


I disse dagene har barnet bare feber og få andre symptomer.

Utslettet kan spre seg til kroppen, bein og armer og kan minne om røde hunder. De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger. Dra til en lege dersom barnet i tillegg til utslettet har høy feber, pustebesvær, oppast eller har nedsatt . Fem til dager etter smitte får barnet utslett i kinnene. Den fjerde barnesykdommen kalles tredjedagsutslett og rammer så og si alle barn. Sykdommen er mild og ufarlig, og skyldes virus.


Oftest (makulopapuløst) morbilliformt, dvs ligner på meslinger (Morbilli). Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på.

Barnet mitt har feber og fått påvist streptokokkinfeksjon i halsen og har . Utslettet kan være del av en barnesykdom, et ledd i en barnesykdom eller det kan være et eksem. Det er sjelden at barn får feber ved allergiske reaksjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg