torsdag 17. august 2017

Høyt blodtrykk alkohol

På Lommelegens sider om høyt blodtrykk står det at man bør unngå alkohol i større mengder fordi dette forverrer sykdommen. Et høyt alkoholinntak gir også betydelig økt risiko for høyt blodtrykk, som er en risikofaktor for hjerte- og karsykdommer. Du kan få lavere blodtrykk ved å trene, spise mindre alt, slutte å røyke, ikke drikke mye alkohol og slutte å røyke.

Du kan ha høyt blodtrykk uten å merke noen . Høyt blodtrykk øker risikoen for å utvikle sykdommer i hjerte, hjerne og nyrer. Høyt inntak av alkohol øker også risikoen for høyt blodtrykk. Menn med høyt blodtrykk får redusert risiko for hjerteinfarkt hvis de drikker ett til to glass øl eller vin hver dag, viser ny amerikansk studie.

Høyt blodtrykk (hypertensjon) betyr at trykket i kroppens pulsårer er høyere enn det som defineres som normalt. Vanligvis er ikke høyt blodtrykk noen akutt . Pasienter med høyt blodtrykk bør være forsiktige med sitt alkoholinntak. For sikkert er det at alkohol øker blodtrykket. Stort inntak av alkohol over kort tid fører ofte . Det anbefales alltid å opprettholde tilstrekkelig blodtrykk. Det er flere årsaker til høyt blodtrykk, er alkoholen en av dem.


Høyt alkoholforbruk øker risikoen for høyt blodtrykk, hjerneslag, magekatarr, sur mage, hudsykdommer, benskjørhet og gikt. Menn med høyt blodtrykk kan beskytte seg selv mot hjerteinfarkt ved å drikke alkohol tilsvarende ett til to glass vin daglig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg