torsdag 20. september 2018

Vegetarisk kosthold

Her er tips til vegatarmat som dekker næringsstoffbehovet som du, barnet ditt eller den som er gravid trenger. Godt sammensatt vegetarkost er ernæringsmessig fullverdig og kan ha positive helseeffekter med tanke på forebygging og behandling av flere . Ved å holde øye med disse næringsstoffene, sikrer du at du får i deg tilstrekkelig av det kroppen trenger.

Hva spiser vegetarianere, semivegetarianere, fleksitarianere og veganere? For at kostholdet skal være fullverdig, er følgende matvarer viktige: Belgvekster, . Et balansert og gjennomtenkt vegetarisk kosthold kan være veldig sunt og kan møte alle ernæringsmessige behov. Mange studier tyder på at vegetarianere har .

FAGEKSPERTISE i hele verden har for lengst anerkjent at kosthold uten matvarer fra dyreriket kan være fullverdig næringsmessig, noe som . Vegetarisk kosthold har økende popularitet i den vestlige verden. Dette er gunstig både i samfunnsmessig og helsemessig perspektiv, men det forutsetter god . Noe av det lureste man kan gjøre hvis man vil lykkes med et vegetarisk kosthol er å lære seg flere måter å lage maten på, mener Meltzer. Et allsidig vegetarisk kosthold gir tilgang til samtlige av de næringsstoffene vi trenger for å få god helse.


Ovo-lacto-vegetarianere kutter ut kjøtt og fisk, men spiser egg, melk og melkeprodukter. Du kan fint dekke kroppens proteinbehov med et vegetarisk kosthold. Et sunt vegetarisk kosthold passer for alle. Det kan forebygge mange sykdommer, øke livslengde og forbedre livskvalitet, både på kort og langt .

Sverger du til et vegetarisk kosthold uten kjøtt, fisk og eventuelt andre animalske matvarer? Da er det viktig at du passer på å få i deg nok av . Forskergruppen fra University of Minnesota sammenlignet tre forskjellige typer kosthold – vegetarisk kost, vegetarisk kost med fisk og middelhavskost. Vegetarisk og vegansk kosthold har mange helsemessige fordeler. Veganere og vegetarianere, sammenlignet med ikke-vegetarianere, har: Lavere . Vegetariske og veganske kosthold kan bidra til både fordeler og ulemper avhengig av hvordan kosten er satt sammen i forhold til individuelle ernæringsbehov.


Har du bestemt deg å bli vegetarianer, er det enkelt å få i seg alle de nødvendige. Et sunt vegetar og vegansk kosthold bør inneholder følgende basisvarer:. Vegetarisk kosthold og andre plantebaserte kostholdstyper kan redusere risikoen for tykktarmskreft, ifølge en studie nylig publisert i Journal of . Interesse for vegetarisk og vegansk kosthold er økende i Norge, det er bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg