tirsdag 25. desember 2018

Barn og feber når kontakte lege

Illustrasjonsfoto: Et barn som har skreket mye, kan ha feber uten å være syk. Barnehage; Kontakt lege når barnet har feber og; Du kan bekymre deg litt . Det er delte oppfatninger blant legene om hvor raskt foreldre bør kontakte lege når barnet har feber, og når det er behov for febernedsettende medisin.

Hva er det første og viktigste å gjøre når barnet har feber? Kontakt fastlege eller legevakt om du er usikker. Generelt sett bør man oppsøke lege for en sjekk om barnet har feber i mer enn dager.


Barnet er tungpustet eller lager uvante lyder når det puster.

Ved feberkramper bør man kontakte lege, slik at man om mulig kan finne årsaken til feberen, og ev. Feber er et vanlig tegn på sykdom og en del av kroppens naturlige forsvar mot infeksjoner. FEBER HOS BARN: Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er. Når barnet oppfattes som sykt, bør lege kontaktes.


Når bør du kontakte lege dersom barnet ditt har feber? Når små barn har feber er allmenntilstanden langt viktigere enn selve temperaturen. De reagerer raskt på feber og det kan være vanskelig for foreldrene å tolke signalene deres. Det er derfor lurt å kontakte lege når barn under . Legen vil derfor ofte velge å se barnet med henblikk på andre symptomer.


Barn får ofte meget høy feber når de er syke. De fleste barn er friske innen en uke etter at feberen startet. Det er i utgangspunktet ikke nødvendig å ta kontakt med lege når et barn får den fjerde barnesykdom . Usikker på når barnet er syk nok for å dra til legen? Infeksjoner med virus eller bakterier er den hyppigste årsaken til tilstander som gir feber hos små barn.


Er barnet slapt, vanskelig å vekke eller komme i kontakt med? Feber hos barn - På SyktBarn kan du lese om feber hos barn. Spesielt viktig er det å lære seg faretegnene ved feber.


Feber er et viktig ledd i kroppens forsvar mot infeksjoner. Det er et svært vanlig sykdomstegn, men ingen sykdom i seg selv. Barnelege Håvard Skjærvik ved Arendal Spesialistsenter anbefaler foreldre å tenke gjennom tre punkt når barnet har feber. Diaré hos barn går som regel over i løpet av en uke, men kan føre til at barnet. Barnediaré kan også føre til oppkast, magesmerter, lett feber og dårlig matlyst.


Når barnet har diaré, må du erstatte væsketapet. Her får du råd om hva du kan gjøre og når du bør oppsøke lege. Ved høy feber hos barn yngre enn 3-måneder bør man også raskere kontakte lege. De fleste barn har gjennomgått minst én infeksjon før de når fem års alder.


I de fleste tilfeller er feber hos barn et tegn på infeksjon, men barn kan også få feber. Hvis ikke barnet viser bedring, bør du kontakte lege. Dette gjør du når FM-nettet blir slukket. Hvis temperaturen målt i endetarmen er over grader, har barnet feber.


Voksne vil ofte føle seg syke når temperaturen nærmer seg 3 barn kan reagere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg