onsdag 19. desember 2018

Feber paracet

Noe av høstens tilbehør er forkjølelser og influensa. Enkelte av oss hiver innpå febernedsettende - som paracetamol - og tropper pliktskyldig opp på jobben med . Generell Sykepleie: Jeg har tenkt litt på noe. Man gir jo pasienter paracetamol mot feber. Feber er ikke en sykdom i seg selv, men et vanlig tegn på sykdom.


Legemidler med paracetamol kan brukes av de fleste, og er førstevalg ved feber og smerter hos barn og voksne. Ibuprofen er også et alternativ til voksne og .

Det er heller ikke slik at det alltid er sammenheng mellom feber og sykdommens alvorlighetsgrad. Selv om man gir paracetamol og feberen går . Tja, vanskelig å svare på, men det utdeles ikke heltepoeng for å holde ut uten paracet. Er det da slik at dersom paracet ikke får feberen ne så er det alvorlig?


Hun har skikkelig dårlig allmenntilstand også, bare . På legevakten i Oslo gir vi foreldre råd om å gi Paracet når barnet har feber over grader og er medtatte. Hvorfor får vi feber, og hva skal du gjøre om barnet ditt har feber? Foreldre kan velge mellom paracetamol (Paracet, Paracetamol, Pamol, Panodil, Pinex) og . Bruk av febernedsettende medisin gjør ikke at barnet blir fortere frisk, men reduserer ubehaget som følger med høy feber.

Har du influensa eller forkjølelse, er det bra med litt feber. Medisiner som paracetamol får deg riktignok til å føle deg bedre der og da, men i . Men at hvert barn i Norge i gjennomsnitt bruker nesten en pakning paracetamol per år, styrker mistanken om at det . Feberen i seg selv er ingen grunn til å gi febernedsettende, heller ikke når. Skal man velge mener Knudsen at paracetamol er førstevalget.


De fleste barn opplever feber med smerter og ubehag. Det er vanlig å gi paracetamol (blant annet i form av Paracet)for å senke temperaturen til . Febernedsettende medisiner demper plagsom feber, men gjør ikke barnet fortere friskt. Paracetamol er et trygt førstevalg ved behandling av smerter og feber . Paracetamol er også mye brukt, og selges i Norge under. Paracet eller lignende med en gang du blir syk og får feber.


Paracetamol brukes til behandling av milde til moderate smerter og feber og er i dag det mest brukte smertestillende og febernedsettende medikament i Norge. I motsetning til acetylsalisylsyre og NSAID påvirker ikke paracetamol. Når det er nødvendig å senke høy feber, er også paracetamol førstevalg, men pga.


Resultatene viser at paracetamol de første timene etter vaksineringen reduserer feber. Men det smertestillende medikamentet fører også til .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg