mandag 11. mars 2019

Hvordan smittes hiv

Hiv smitter i hovedsak mennesker som har ubeskyttet sex med en person som er hivpositiv. Hiv smitter ikke ved vanlig sosial omgang med en hivpositiv person. Hiv smitter i hovedsak mennesker som har ubeskyttet sex med en person som er hiv-positiv.

Den seksuelle kontakten må innebære utveksling av kroppsvæsker . Den tiden det tar fra man er smittet til hivtesten slår ut. Spytt, urin, tårer og avføring smitter ikke. Det er derfor viktig å ta noen forhåndsregler.

Man skulle kanskje tro at folk flest i 20har kunnskap om hvordan denne fryktede kjønnssykdommen smitter, men slik er det ikke. Testing av blodprodukter for hiv har i stor grad eliminert smitte gjennom blodtransfusjon. Historien om hvordan en enslig viruspartikkel har endt opp med å bli . HIV OG AIDS: Den absolutt vanligste måten å bli smittet av hiv på er å ha. NO: Hiv, eller humant immunsviktvirus, er et virus som angriper . Sykdommen kan utvikle seg ytterligere, og den smittede får AIDS. Vanlig sosialt samvær med HIV-positive smitter ikke!


Risikoen for å bli smittet gjennom ubeskyttet sex med en hiv-smittet person på. Hvordan kan ulike eksperimenter hjelpe forskerne med å finne ut om terror .

Hiv er en alvorlig sygdom, men der er ingen grund til at gå og være nervøs for at blive smittet. At hiv kan gøre alvorlig skade på immunforsvaret er nemlig ikke . Man kan være smittet med hiv (være hiv-positiv) i mange år uten å få aids. Uten medisinsk behandling går det i gjennomsnit år . HIV Smitter ikke gjennom vanlig sosial omgang med andre. Når hiv-viruset kommer inn i kroppen bindes det til spesielle mottagermolekyler på overflaten av en type hvite blodceller . Siden testingen av Human Immunodeficiency Virus (HIV) ble tilgjengelig i Norge i 198 er det meldt totalt 40personer med HIV. Risikoen for at hiv-smitte skal overføres fra mor til barn, er knyttet til.


Her finner du artikler om hvordan det er å leve med ulike tilstander og sykdommer . Over av de hiv-smittede i verden idag er ungdom mellom 18-år. Hva er dette viruset som 3millioner mennesker lever med i verden idag? Det er nå rimelig sikkert at hiv-utviklet seg fra Simian immunodeficiency virus (SIV) hos sjimpanser.


Frykten for å smittes blusser opp så fort man hører om at noen i omgivelsene har. Det ene er hvordan man kan inkludere hivpositive arbeidstakere på en god .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg