mandag 25. mars 2019

Lungebetennelse hos eldre

Hos barn og eldre, samt mennesker med nedsatt almenntilstan kan lungebetennelse noen ganger utvikle seg til et mer alvorlig sykdomsforløp. Hos eldre personer begynner lungebetennelsen ofte langsommere enn hos yngre personer, og symptomene kan virke mildere. Behandling med antibiotika har endret dette bildet, men hos eldre og svekkede pasienter er lungebetennelse fortsatt en hyppig dødsårsak.

Ved alvorlig lungebetennelse, særlig hos eldre mennesker og hos personer som er svekket av annen sykdom, er tilstanden preget av høy feber . Hos unge voksne forårsakes lungebetennelse ofte av mykoplasma. Polysakkaridvaksine er en eldre type vaksine som først og fremst gir beskyttelse mot . Hos eldre kan lungebetennelsen komme mer snikende, og symptomer som hoste og feber kan mangle.

Redusert allmenntilstand eller forvirring kan være de . Hva kan indikere utbruddet av lungebetennelse hos eldre? Naturen av symptomene er avhengig av type av patogen som har forårsaket tilstanden. Lungebetennelse er en luftveisinfeksjon som er vanlig hos eldre mennesker, særlig de i sykehjem eller aldershjem. Ifølge University of Maryland Medical Center . Særlig alvorlig for små barn og eldre, eller personer med annen sykdom.


Lungebetennelse er mest vanlig hos små barn og eldre, og kommer . Ifølge Mayo Clinic, kan symptomer på lungebetennelse hos eldre ikke være så utad opplagt som de i yngre mennesker, men de eldre har høyere risiko for . Lungebetennelse er en betennelse i lungene og kan ikke være opplagt i de eldre på grunn av andre helsemessige forhold.

Lungebetennelse hos barn gjør at barnet ikke orker mye. Legen kan vurdere behandling på sykehus som nødvendig for eldre eller de som er for syke til å . Eventuelt mental forvirring, spesielt hos eldre. Pneumocystis carinii-pneumoni: Forekommer først og fremst hos personer med svekket . Mykoplasma lungebetennelse er en lungebetennelse som gir litt andre symptomer, og krever litt annen. Bakterien fører også til lungebetennelser hos eldre. De fleste tilfeller av lungebetennelse hos barn som oppstår utenfor sykehus, skyldes en virusinfeksjon og starter som en . Tilstanden kalles derfor ofte atypisk lungebetennelse, og behandles med en annen type antibiotikum enn den vanligste typen av lungebetennelse.


Hos dem som blir rammet av lungebetennelse, dør nesten prosent i løpet. Luftveisinfeksjoner hos eldre: diagnostikk, behandling og forebygging. Luftveisinfeksjoner er den hyppigste infeksjonssykdommen hos eldre. Lungebetennelse er en betennelsesprosess i selve lungevevet.


Spesielt eldre er tilbøyelige til å bli forvirret og urolige; Det kan eventuelt ses et. Lungebetennelse kan hos barn forveksles med blindtarmsbetennelse . Ifølge Mayo Clinic, kan symptomer på lungebetennelse hos eldre ikke være så åpenbart sett utenfra som i yngre mennesker, men de eldre har høyere risiko for .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg