onsdag 20. mars 2019

Kløe i huden uten utslett

Jeg er plaget av kløe og stikking i huden. Mener det startet for ca 4-måneder siden, da kun sporadisk om morgenene og da på forsiden av . Psykisk årsak er en langt i fra uvanlig årsak til kløe i huden uten utslett, i det minste en sterkt bidragende faktor.

Ingen eksem eller utslett, ingen tegn på at huden er tørr, og jeg pleier å. Kløe i huden kan ha flere forskjellige årsaker. Men noen mennesker utvikler helvetesild uten utslett; Dette er en tilstand som kalles. Helvetesild er et smertefullt utslett som påvirker huden.

Siden kløe og smerte av helvetesild kan dominere dagen, holde tankene fokusert på noe annet. Sykdom i leveren kan forårsake plagsom og langvarig kløe. Plagsom kløe kan oppstå ved en lang rekke leverlidelser (hepatisk kløe). NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til.


I denne korte artikkelen har vi satt fokus på generell kløe, uten sammenheng med. At det dreier seg om psykogen kløe, kan man se ved å studere selve utslettet. Huden er da oppskrapet bare der man klødd seg, uten tegn til . Kløende hu også kalt pruritus, kan skyldes en utslett eller annen tilstand.


Hun klorte og skrapet seg i huden slik at hun av og til blødde.

SANNSYNLIG ÅRSAK: Kløe kan ha mange årsaker. Såpe og sjampo bør ha nøytral pH og være uten parfyme. Voksne får vanligvis tørre og skjellende utslett, som regel i hud som ligger over ledd.


Kløe er en ubehagelig fornemmelse i huden. Man føler at man må klø seg, noe som hjelper en liten stund. Dessverre blir det nesten alltid verre jo mer man klør.


Informasjon om tilstander som kan gi kle og utslett i huden. Lokalisert kløe som eneste symptom kan være svært plagsomt, og en. Hudkrem og antihistaminer er ofte beste behandling mot kløe ved tørr hud. Kløe lokalisert til over- og underarmer uten tilstedeværelse av andre symptomer (verken infeksjonstegn, utslett eller spesielle tilstander som kan gi kløe) vil . Ser ikke noe utslett, så vet ikke om det kan være eksem? Ja det kan godt være du har brukt det i de siste X årene uten kløe - men nå kan . Du kan klø over hele kroppen, men voksne får som oftest bare utslett på noen få.


De lager imidlertid tunneler i huden der de legger egg, og noen ganger kan . Mange nordmenn plages med kløe i huden, utslett på kroppen og utslett i ansiktet. Skabb - parasittiske sykdommer i huden forårsaket av skabb. Når eksem kløe uten utslett også utvikler seg, men utviklingen av . Noen som har en anelse på hva det kan være? Begynte da jeg ble gravid der det er verst om kveldene og når huden blir fuktig. Kløe og flass kan forekomme i hodebunnen, spesielt bak ørene og i den ytre.


Guttat psoriasis gir utslett med små flekker (opptil centimeter i diameter). Det er mulig å ha bare neglepsoriasis, uten at noen annen del av huden er påvirket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg