tirsdag 26. mars 2019

Magesyke virus

Det finnes en rekke virus som kan gi diaré og oppkast. Noen virus gir først og fremst kvalme og oppkast, andre gir hovedsakelig diaré - det vanligste er likevel en . Hvorfor er det så vanskelig å unngå viruset som sender oss på hodet i do vinter etter vinter?

Hvor lenge det går fra man er smittet til man blir syk (inkubasjonstid) avhenger av hvilket virus man er smittet av. Vanligvis tar det 2-dager fra smitte til man blir . Typisk for akutt mage-og tarminfeksjon er oppkast, diare, magesmerter og feber. Nøyaktig hvilken bakterie, virus eller parasitt som er årsaken til .

Omgangssyke er en mage-tarm-sykdom som forårsakes av et lett smittende virus. Omgangssyke begynner plutselig med oppkast, diaré og magesmerter. Forkjølelse er litt verre å svare på, fordi mange forskjellige virus (som rhinovirus, RS-virus, adenovirus) kan gi ”vanlig forkjølelse”. Det er flere virus som kan føre til omgangssyke. De mest kjente virusene er norovirus og rotavirus.


Men symptomene er så like, at det er vanskelig å vite hvilket . Norovirus forårsaker smittsom gastroenteritt og er årsaken til epidemier av ”omgangssyke”. Viruset er antatt å være den vanligste årsak til . Diare skyldes for det meste en mageinfeksjon på grunn av et virus eller en bakterie. Det er ikke så mye en kan gjøre utover å la det gå sin gang. Likevel er det jo noen ting som kan hjelpe litt på formen mens viruset herjer som verst. Rikelig med væske er nok det viktigste å fokusere på . SIDE2): De siste ukene har Folkehelseinstituttet fått flere meldinger om utbrudd av noroviruset.


Diaré skyldes imidlertid ofte virus og ikke bakterier. Antibiotika hjelper ikke mot virus, og det er derfor galt å gi antibiotika til alle med diaré. I et eneste gram avføring fra en person med omgangssyke, kan det være en milliard virus.


Hvis du får i deg et sted mellom til 1av dem, . Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. Den skyldes at du er smittet med eller har inntatt mat eller drikke, som har inneholdt sykdomsfremkallende bakterier, virus eller giftstoffer som er dannet av . Omgangssyke (viral gastroenteritt) skyldes en virusinfeksjon i tarmen. Sykdommen rammer alle aldersgrupper, men den er alvorligst for små barn. Det finnes flere forskjellige virus som kan gi diaré og oppkast. Noen virus gir først og fremst kvalme og oppkast, andre gir hovedsakelig diarè.


Viruset smitter gjennom oppkast og diaré fra person til person, og det er viktig at man passer på hygienen så man unngår videre spredning: Grundig håndvask . Noro-virus, er en slekt av RNA-virus i familien Caliciviridae. Andre årsaker til oppkast er innvollsparasitter, virus eller en allergisk reaksjon mot proteinkilden i foret. Valper kan også ha medfødt utvidet spiserør pga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg