onsdag 27. mars 2019

Seksuelt overførbare sykdommer

Sykdommer som overføres ved seksuell kontakt kalles seksuelt overførbare infeksjoner. Smitten skjer ved kontakt mellom hud og slimhinner i munn, . Minst en av partene må ha hatt sex med en annen for å kunne overføre en sykdom. Er man smittet av en seksuelt overførbar infeksjon, er det lettere bli smittet av . Gonoré er en seksuelt overførbar sykdom som skyldes Neisseria gonorrhoeae (gonokokkbakterien). Gonoré er i dag en relativt sjelden sykdom i Norge, men . Oppsporing av seksuelle kontakter ved påvisning av en seksuelt overførbar sykdom er et viktig tiltak for å unngå videre spredning av .

Seksuelt overførbare sykdommer eller kjønnssykdommer er sykdommer (bakterie- og virusinfeksjoner) som smitter via kjønnsorgan, munn eller endetarm. Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare sykdommen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke går . Seksuelt overførbare infeksjoner har det til felles at de kan smitte ved . Denne siden handler om ulike typer kjønnsykdommer, hvilke symptomer de gir og noen tips og råd om hvordan du kan . Vi tilbyr rådgivning, undersøkelse og behandling av seksuelt overførbare infeksjoner (SOI) gratis - og du trenger ingen henvisning . En seksuelt overførbar infeksjon (SOI) er en infeksjon der smittematerialet kan overføres ved seksuell kontakt.


Tidligere kalt seksuelt overførbare sykdommer, . Generelt om seksuelt overførbare infeksjoner.

Seksuelt overførbare infeksjoner (SOI) er sykdommer som overføres ved ulike former for seksuell aktivitet. Det finnes mye god informasjon om seksuelt overførbare infeksjoner på nettet,. Klamydia, som skyldes en bakterie, og virusinfeksjonene kjønnsvorter (condylomer) og herpes er de mest vanlige seksuelt overførbare sykdommene i Norge. Seksuelt overførbare sykdommer, sykdommer som fortrinnsvis overføres gjennom seksuell kontakt.


Denne artikkelen tar for seg disse seksuelt overførbare infeksjonene:. Det er en fellesbetegnelse på sykdommer og symptomer som hiv . VET IKKE AT DE HAR KJØNNSSYKDOSeksuelt overførbare infeksjoner er. Lommelegens spesialist på seksuelt overførbare sykdommer. Seksuelt overførbare sykdommer (SOS) er et samlenavn på alle sykdommer og plager som kan overføres ved seksuell kontakt. Klamydia er en vanlig seksuelt overførbar kjønnssykdom i Norge.


Enkelte seksuelt overførbare sykdommer, kan i tillegg overføres via blod fra en som er smittet. Seksuelt overførbare sykdommer forårsakes av små organismer .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg