fredag 30. januar 2015

Bronkitt hos barn

Bronkitt er plagsomt, men hos de aller fleste går sykdommen over av seg selv. Antibiotikabehandling hjelper ikke på plagene ved bronkitt og gjør ikke barnet . Bronkitt er en betennelsestilstand i luftrørene (bronkiene) i lungene.

Akutt bronkitt hos barn skyldes nesten alltid en virus-infeksjon. Råd på nett om vanlige sykdommer hos barn. Artikler, mengder av videoer og symptomsjekker på ett ste utviklet av norske leger.


Infeksjonen er vanligst i vinterhalvåret og kan ramme både barn og voksne.

Dersom du har fått påvist bronkitt hos legen, og fortsatt hoster etter uker; Dersom . Hos de aller fleste går bronkitt over av seg selv. Antibiotikabehandling hjelper ikke på plagene og gjør ikke barnet fortere friskt. Nesten alle tilfeller av akutt bronkitt skyldes en virusinfeksjon. Små barn som er dårlige, bør også vurderes av en lege. Ofte er symptomene på bronkitt hos barn anses brystet kald eller lungebetennelse, fordi symptomene ligner.


Vanlige symptomer er hoste, sårhet og smerter i hals og bryst. Hos barn kan hosten føre til slimbrekninger. Deretter kommer en tørr hoste og pipende og anstrengt pust. Bronkiolitt er den vanligste årsaken til innleggelse på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg