mandag 26. januar 2015

Diabetes behandling

Utviklingen av nye hjelpemidler og medisiner har gitt personer med diabetes en. Det finnes en lang rekke medisiner for behandling av diabetes. Alle med diabetes type må ha insulin, og for diabetes type finnes .

Diabetes type kan til en viss grad reguleres og behandles med vekttap, fysisk aktivitet og kosthol men for de fleste vil også medikamentell . Her finner du informasjon om hvordan diabetes behandles. Behandling av diabetes må tilrettelegges og tilpasses spesielt for personer med sykdommen. Har du diabetes type kan et sunt kosthold og livsstilsendringer være med på å holde sykdommen i sjakk.


Mange trenger også legemidler for å kontrollere . Diabetesbehandling har som mål å redusere risikoen for senkomplikasjoner og sørge for en best mulig livskvalitet. Hyperglykemien ved type 2-diabetes skyldes redusert β -cellefunksjon og insulinresistens. Begge disse tilstander er angrepspunkter ved behandlingen. Samtidig har det kommet ny kunnskap om etiologi, forebygging og behandling av diabetes. Individualiserte behandlingsmål og nye diabetesmedikamenter gir gode muligheter for skreddersydd diabetesbehandling i 2013.


Type 1-diabetes debuterer som regel akutt, selv om sykdomsutviklingen kan ha. Ved type 2-diabetes, eller aldersdiabetes, produserer kroppen for lite insulin, eller. Behandling av diabetes type gjøres først og fremst for å minske risikoen for langtids-komplikasjoner av sykdommen.

For helsepersonell: Diabetes Stifinner, Insulinsimulator og Insulinkompendiet er bare noen av verktøyene Lilly har utviklet for å gjøre din hverdag litt enklere. Med diagnosen type 2-diabetes er du langt bedre stillet end de mange, der har type 2-diabetes uden at vide det. Den største utfordringen i behandlingen av diabetes er å regulere blodsukkeret så godt at man unngår senkomplikasjoner som hjerte- og . Ved type 2-diabetes startes som regel insulinbehandling i allmennpraksis. Kombinasjonsbehandling med metformin i maksimalt tolererbar dose og NPH-insulin . Ideen om å behandle diabetes 2-pasienter med en karbohydratredusert kost springer ut fra teoretisk forståelse av sykdommen selv.


Type 2-diabetes dersom kostbehandling og peroral antidiabetisk behandling ikke . Gå til Behandling - Diabetes Type behandles ofte først forsøksvis med en kombinasjon av diett og andre livsstilsendringer. En ny kombinasjonsbehandling for diabetes type er godkjent av de.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg