mandag 1. juli 2019

Blodpropp i hjertet

Hjerteinfarkt oppstår når du får blodpropp i hjertet. En blodpropp i hjertet sitter i kranspulsåren. Blodproppen gjør at deler av hjertemuskelen ikke får.

En blodpropp i hjertet, som egentlig er en blodpropp i hjertets kranspulsårer, får man som regel fordi det i forveien er åreforkalkning i kranspulsårene. Ved et hjerteinfarkt tetter en blodpropp én av kransarteriene. Når en blodpropp har tettet en av blodårene til hjertet, får en del av hjertet for liten tilførsel av . Her undersøkte forskerne forekomsten av blodpropper i hjertet blant forsøkspersonene i to perioder, 1988-19og 1999-2004.

En blodpropp kan også være skadelig hvis den dannes inne i en blodåre. Da kan den tette igjen blodårer som pumper blod til eller fra hjertet. Hjertet er en muskel som pumper blod med oksygen og.


Noen ganger sier man at hjerteinfarkt forårsakes av en blodpropp i hjertet. Egg og kjøtt får tarmbakteriene dine til å produsere et stoff som får blodet til å klumpe seg sammen – og da er det risiko for en blodpropp, viser . Venøs blodpropp er den tredje vanligste hjerte- og karsykdommen i industrialiserte lan og omfatter blodpropper som oppstår i årer som frakter blod tilbake til . Det vil si blodpropp i venene eller samleårene - de store blodårene som fører blodet tilbake til hjertet. Hele eller deler av blodproppen kan løsne fra blodåreveggen og fraktes til andre organer, som for eksempel hjernen, lungene eller hjertet.


Oppgaver til Hjerte- og karsykdommer (Drøfte).

Hjarte- og karsjukdommar (Fagstoff); Blodpropp – trombe (Fagstoff); Hjarteinfarkt (Fagstoff); Blodpropp – trombe (Fagstoff); Hjarteinfarkt . Blodpropp – trombe (Subject Material, nb); Blodpropp – trombe (Subject Material, nn); Blodpropp – trombe (Subject Material, nb) . Snorkere får oftere blodpropp i hjertet enn andre, viser ny medisinsk forskning. Risikoen kan være opp til femdoblet hos folk som lider av . En blodpropp i hjertet, også kalt et hjerteinfarkt, er en svært alvorlig og livstruende problem. Den er behandlet svært aggressivt på grunn av . Blodpropp, trombe eller emboli, levret blodklump som ved enkelte sykelige tilstander kan danne seg i en blodåre eller i et av hjertets hulrom. Hjerteinfarkt forårsakes av en blodpropp som dannes i en av hjertets blodårer. Tilstanden er alvorlig og det er viktig å komme raskt til sykehus.


En slik blodpropp kan oppstå når du har sittet lenge, for eksempel under en . Blodpropp i lungene skyldes at blodpropper løsrives fra sitt opprinnelsesste oftest fra venene i leggene eller i bekkenet, føres med blodet til hjertet og videre til . Visste du at det er helt forskjellige mekanismer for hvordan en blodpropp dannes? Hvis proppen oppstår i blodårene som fører blod fra hjertet og ut i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg