fredag 12. juli 2019

Gult slim hoste

Jeg har nå vært plaget av hoste (både tørr og oppspytt av tykt gult slim) i måneder. Jeg er sår i halsen, og hoster som sagt slimklumper med gult og grønnlig slim, jeg ligger på ca i feber, jeg har vondt i kroppen og er svimmel. Dersom jeg hoster opp slim, er det bronkitt eller lungebetennelse. Bronkitt går som regel over av seg selv, men besøk lege ved mye farget slim og tung pust.


Så har du feber og vondt i brystet samtidig som du hoster, kan det. Hosten er da gjerne tørr i begynnelsen, mens den blir gulaktig, . Visste du at det er ulike former for hoste og at disse ofte blir behandlet på forskjellige måter? Vi lærer deg forskjellen på tørrhoste og slimhoste og gir deg noen . Fargen på slimet kan gi ledetråder til hva som forårsaker rennende eller hvorfor du hoster opp slim.


Snørr er klar, hvit, gul, grønn, brun, rød eller . Slim er tykk, klissete slim som skilles ut av slimhinnen i luftveiene. Men overflødig slim og gul eller grønn slim, kan være en indikator på ulike helsemessige . Fargen på oppspytt, som er slim blir hostet ut, kunne bidra til å identifisere innholdet. Dersom du utvikler brystsmerter, hoste, kortpustethet, med mørk gul slim, . Dersom du hoster opp blodtilblandet slim, bør du straks søke lege, og det samme om du har hostet opp gulgrønt slim i flere uker.


Men om du etter en viss tid begynner å hoste grønt slim eller at.

Tørrhoste, spesielt om natten, er også vanlig. Etter hvert kan det komme opp slim ved hoste. Omtrent halvparten av de som blir smittet, får ømme muskler ved . Hoste med slim skyldes fremmedlegemer i lungerne, som ikke burde være der.


Hvis du hoster tykt grønt eller gult slim op og du har feber. Hvis du har feber og det gør ondt i lungerne, når du trækker vejret dybt. Ofte fører lungebetennelse til frysninger, tungpust og hoste med grønt slim og eventuelt blodstriper i. Dersom man blir veldig dårlig, blå i huden . Kraftig hoste er et symptom ved flere vanlige luftveisinfeksjoner. Gul eller grønn farge på snørr og slim er ikke tegn på bakteriell infeksjon. Et typisk tegn på bakterie-lungeinfeksjon er gult eller grønt slim.


Kroppen prøver desperat og rense seg ved å hoste opp, kvitte seg med slimet. Jeg har et problem med at jeg hoster opp store mengder slim daglig over flere måneders perioder,. Slimet kan være alt fra blankt til mørk gult. Hosten kan være uten oppspytt, det vil si tørr, eller medføre oppspytt av slim fra.


Slimet som hostes opp av lungene kan være klart, pussholdig (gul-grønt) eller . Har hatt en forferdelig hoste siden tidlig i sommerferien. Hosten gjør vondt i lungene når jeg hoster og jeg hoster opp veldig tykt gult slim. Noen ganger er det riktig å bruke det mot slimhoste også, f. Får man bronkitt i tillegg, kan hosten vare i flere uker. Akutt lungebetennelse kan også gi hoste, med eller uten slimdannelse, og som regel sammen med feber .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg