fredag 26. juli 2019

Hepatitt symptomer

Akutt hepatitt kan ha et svært varierende bilde, fra subklinisk infeksjon, som forløper uten symptomer, til alvorlig fulminant hepatitt med høy . Hos 75- av alle pasientene som smittes, er det ingen symptomer. Hepatitt C er en viktig årsak til kronisk leversykdom som oppstår hos en .

Hepatitt B er en leverbetennelse med hepatitt B virus (HBV). De fleste har få symptomer, mens noen får symptomer som slapphet, kvalme, magesmerter og gulsott. Hepatitt B smitte kan hos noen få utvikle seg til en kronisk . Etter et par dager får du det bedre, men samtidig blir du gul og får mørk urin og lys avføring.

Gå til Symptomer og forløp - Ved symptomgivende sykdom milde til kraftige symptomer som influensaliknende plager, slapphet, og mageplager. Gå til Symptomer og forløp - Mange infeksjoner forløper asymptomatisk, avhengig av alder på pasienten. Symptomer på hepatitt A-infeksjon varierer fra . Omtrent halvparten av dem som blir smittet av hepatitt B-viruset vil få symptomer i løpet av to til seks måneder etter smittetidspunktet. Hepatitt B er en virusinfeksjon som angriper leveren.


Smitte skjer via blod eller kroppsvæsker. Nå skal alle nyfødte barn i Norge vaksineres. Hepatitt er karakterisert ved at en del av cellene i leveren blir ødelagt, og at det kan påvises.


Symptomene ved akutt hepatitt varierer mye fra person til person.

Inkubasjonstiden er 2–uker, vanligvis fire uker. Sykdomsbildet likner det for hepatitt B, men langt flere av voksne som smittes får tydelige symptomer på gulsott. Hepatitt C er en infeksjon som kan skade leveren. Mange vet ikke at de er smittet fordi det kan gå mange år før symptomene utvikler seg. Hepatitt C-infeksjon kan skade leveren og gi leverbetennelse.


Mange vet ikke at de er smittet fordi det kan gå mange år før symptomene utvikles. Virale hepatitter kan skyldes hepatitt A-, B-, C-, D- eller E-virus, eller infeksjon med Epstein Barr-virus . Av alle som blir smittet med hepatitt B vil én av tre ikke merke noen symptomer i det hele tatt. En av tre vil få influensalignende plager, hudutslett, leddsmerter, . Andre former for smittsom leverbetennelse er hepatitt A og hepatitt C. Den kroniske hepatitt B kan forløpe helt uten symptomer eller gi anledning til en rekke . Hepatitt C er en blodsmitte som forårsakes av et virus. Den som rammes av hepatitt C risikerer blant annet å utvikle gulsott, skrumplever og leverkreft.


Gå til Symptomer - Symptomer på AIH varierer fra milde til alvorlige. På de tidlige stadiene har du kanskje ingen symptomer, men på senere stadier kan . De aller fleste som blir smittet av hepatitt C får ingen symptomer. Smitten blir derfor ofte oppdaget tilfeldig i forbindelse med at blodet blir . Hepatitt B er en virusinfeksjon som angriper leveren og kan forårsake både akutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg