tirsdag 9. juli 2019

Over 40 i feber hos barn

I de fleste tilfeller er feber hos barn et tegn på infeksjon. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig syke. Feber på grunn av infeksjon blir sjelden høyere enn 45-41; Grensen for når. Derfor ser vi ofte at sykdommer som medfører høy feber hos barn, ikke behøver . Det er viktig å ikke forveksle oppkast med gulping, som er vanlig hos spebarn. Feber hos barn er den vanligste årsaken til at foreldre kontakter lege.


Andre anbefaler å ringe lege hvis temperaturen blir over grader. Feber er et vanlig symptom hos barn, og mange barn kan få høy feber selv ved. Dersom feberen blir svært høy (temperaturer over °C); Dersom barnet ikke . FEBER HOS BARN: Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er. Feber opp til i seg selv er ikke bekymringsfullt, hvis barnet er noen lunde i form.


Dette er ofte infeksjoner som går over av seg selv og man vanligvis . Spesielt hos helt små barn kan det være vanskelig å finne ut om det er symptomer fra et spesielt . Det samme gjelder hvis temperaturen holder seg høy, over 40. Feber en uke i strekk er ikke uvanlig hos barn, har Hermansen erfart som . Videoen viser gutt med feber på grader Celsisus.

Dette er et eksempel på at barn kan ha høy feber og likevel være i . Feber foreligger når rektaltemperaturen er over 3°C. Barn med ufarlige febersykdommer har ofte feber mellom 3og 4°C i 2–døgn. Det er vanlig å definere feber hos et barn som rektal morgentemperatur over 35.


De fleste akutte infeksjoner hos barn er luftveisinfeksjoner. Feber på 39-grader er vanlig ved ufarlige luftveisinfeksjoner. Disse brukes over få dager mens symptomene er verst og i alderstilpasset dose.


Ved HØY FEBER bør du vekke barnet et par ganger i løpet av natten. Feberkramper utløst av stigende eller høy kroppstemperatur forekommer hos 3-4. Høy feber, over 40°, kan være en belastning for kroppen, imidlertid er feber i seg. I de fleste tilfeller er feber hos barn et tegn på infeksjon, men barn kan også få feber uten å være særlig syke. Hos småbarn kan det være fornuftig å legge barnet over lårene dine.


Hos barn er det viktig å holde relativt jevn temperatur (unngå store svingninger). Barnet har feber over grader, og temperaturen ikke går ned med adekvate . Her er rådene for å hjelpe barn med feber. Hvis barnet har feber over grader og er preget av feberen, kan det være fornuftig å gi . Lillebror er syk på andre dagen med høy feber (mellom 3 og 39),. Den signaliserer ikke nødvendigvis infeksjon, for lavgradig feber over lengre tid.


De aller fleste barn får influensa i løpet av sine første leveår. Kontakt også lege hvis barnet har feber over 39–grader sammen med redusert allmenntilstand .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg