fredag 5. juli 2019

Høy urinsyre

Som regel vil medikamentell behandling være viktigst for å redusere patologisk høye nivåer av urinsyre, men kosthold og andre livsstilsfaktorer . Høyt serum-urinsyrenivå er forbundet med nedsatt nyrefunksjon og økt. Forskjeller i serum-urinsyre under studien kan statistisk forklare 29 .

Hvordan kan du redusere det på en trygg måte? URINSYRE er giftig syre avfall som dannes under purinmetabolismen. Urinsyre er sluttproduktet fra metabolismen av puriner, som er byggesteiner i DNA,. Høy s-urat er assosiert med en rekke tilstander, blant annet fedme, redusert .

Har du blitt fortalt du har et høyt blod urinsyre nivå? Her er hvorfor det kan være lurt å ta det på alvor nyheter en. Har legen din fortalt deg at blod urinsyre nivå er . Mange kan ha høye konsentrasjoner av urinsyre i blodet uten at dette gir noen plager.


Hos andre vil overskudd av urinsyre felles ut som krystaller og samles i ett . Ved for mye alkohol, sukker, kjøtt og fedme kan konsentrasjonen av urinsyre da bli så høy at det dannes krystaller i led og det første anfallet . Forhøyede nivåer av urinsyre, kalt hyperuricemia, oppstår når legemet enten produserer for mye urinsyre eller ikke er i stand til å fjerne tilstrekkelige mengder av . Urinsyregikt skyldes utfelling av urinsyrekrystaller. Utfellinga skjer når konsentrasjonen av urinsyre blir så høy at blod og vev blir overmetta.

Urinsyre dannes i kroppen når du fordøyer visse matvarer og er som regel ikke. Vær forsiktig med alkohol og da særlig øl, som har et høyt innhold av puriner. Urat (urinsyre) er sluttproduktet fra metabolismen av purinene adenin og guanin.


Høy s-urat er årsak til urinsyregikt (podagra); Høy s-urat er assosiert med en . Ved nedsatt nyrefunksjon utskilles mindre urinsyre. Det samme skjer ved å drikke alkohol, som er en hyppig årsak til akutt urinsyregikt. Dette skyldes oftest at utskillelsen gjennom nyrene ikke er så effektiv som normalt, men det kan også være forårsaket av for høy produksjon av urinsyre. Krystallene forårsaker betennelse og smerter.


Ikke alle med høy konsentrasjon av urinsyre i blod får gikt, men sannsynligheten øker med mengden av urinsyre i . I tillegg til å følge råd fra legen din og få en rutinemessig sjekk, anbefaler vi også å . Selv om det er sammenheng mellom hvor mye urinsyre et individ har i blodet og risikoen for urinsyregikt, er det relativt få pasienter med høye . Nivåer som er høyere enn dette anses å være forhøyet eller unormalt høy. Men Uhlig kan berolige deg: - Mange med for høye nivåer av urinsyre i blodet, får aldri noen plager. Bare en av ti med for mye urinsyre i blodet, . Blant annet er sjansen for å få hjerteinfarkt økt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg