mandag 15. juli 2019

Hepatitt a og b

Kombinasjonsvaksine mot hepatitt A og B (Twinrix voksen, Twinrix paediatric) kan gis til personer som er i risikogruppen for infeksjon med både hepatitt A og . Hepatitt B smitter via blod og seksuell kontakt, har gitt utbrudd og ses hyppigere hos menn som har sex med menn, kan gi kronisk bærertilstand og kan . Mange virus kan gi leverbetennelse, og de viktigste er hepatitt.

A-viruset, hepatitt B-viruset og hepatitt C-viruset. De fleste (men ikke alle) som blir smittet av disse . Mange virus kan gi leverbetennelse, og de viktigste er hepatitt A-viruset, hepatitt B-viruset og hepatitt C-viruset. Gå til Hepatitt A+B-vaksine - Kombinasjonsvaksine mot hepatitt A+B ble tilgjengelig i 1999. Antigeninnholdet i en dose hepatitt A+B-vaksine . Der det er indisert med både hepatitt A- og hepatitt B-vaksinasjon kan den kombinerte hepatitt A+B-vaksinen være et alternativ.


Fakta om hepatitt A, B og C omhandler symptomer, smittemåte, smitteforebyggende tiltak og hva helsevesenet kan tilby av behandling og . Hepatitt B er en leverbetennelse med hepatitt B virus (HBV). Infeksjonen er symptomfri hos av voksne og av barn under år, og den . Hepatitt B skyldes HBV (hepatitt B-virus). Sykdommen ble tidligere ofte kalt serumhepatitt, fordi infeksjonen oftest ble overført gjennom blod. Andre former for smittsom leverbetennelse er hepatitt B og hepatitt C. Hepatitt A virus finnes i avføringen hos personer med hepatitt A.

Sprøytedeling blant narkomane har gitt mange tilfeller av både hepatitt B og C. Disse hepatitt-typene har også vært overført på andre måter. Hepatitt B er også en virussykdom som gir leverbetennelse. Virus finnes hovedsakelig i blod og i blodholdige kroppsvæsker hos personer som . Hepatitt B er veldig smittsomt, og en sjelden gang sees smitte mellom medlemmer av samme husstand uten at det har vært seksuell kontakt eller direkte kontakt . I utgangspunktet anbefaler vi å følge bruksanvisningen, men om noen har glemt å ta den siste dosen sist de skulle fått hepatitt A og B vaksine . Jeg har tatt doser Twinrix (vaksine mot hepatitt A og B).


Den første mnd før jeg reiste til Thailand og den andre uker før. Hepatitt B: Engerix B Grunnvaksinering doser: og mnd. Et todoseregime for ungdom mellom 11-år er nylig godkjent. Hepatitt B er en virusinfeksjon som angriper leveren og kan forårsake både akutt og kronisk leverbetennelse.


På verdensbasis er hepatitt B svært utbredt. B, er Helse- og omsorgsdepartementets retningslinjer for immunisering. Hepatitt B-virus (HBV) er et DNA-virus i gruppen hepatittvirus som ved akutt infeksjon fører til hepatitt.


Omtrent av infeksjoner er asymptomatiske, men en . Hepatitt B smitter fra mor til barn før og under fødselen. Hvis barnet ikke vaksineres ved fødselen, er det stor sjanse for at barnet kan bli kronisk bærer av hepatitt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg