tirsdag 9. juli 2019

Når er det lettest å bli gravid

Mannens sæd kan overleve i opptil seks dager i kvinnens fruktbare sekret, men det er mest realistisk at den overlever i en til tre dager. Kroppen endrer seg i løpet av syklusen, og blir du kjent med kroppen din, vil du også kunne skille de ulike fasene fra hverandre, og også finne fram til når . Når er det størst sjanse for å bli gravid?

Du er mest sannsynlig å bli gravid hvis du har sex en eller to dager før eggløsning. Så, hvis du ikke aktivt prøver å bli gravi er det alltid tryggest å bruke sikker prevensjon når du har sex, uansett når det er i løpet av syklusen. Det betyr jo, når du er så regelmessig, at det er 14-dager ETTER første dagen av siste mens.


Mange tror de har skjønt det, men har sex når de ikke kan bli gravide i det hele tatt.

Her er rådene som øker sjansen for å bli gravid. Dette bør du tenke på hvis du vil bli gravid nå. RIKTIG TIMING: For å lykkes med å bli gravid er det viktig å ha sex på de riktige tidspunktene.


Man blir kun gravid når egg og saedcelle møtes. Eggløsning kan man ikke tidbestemme 1 sikkert, derfor er det umulig å bruke sikre . Rett etter mensen er det helt usannsynlig å bli gravid. Det er bare sjangse på å bli gravid når man har samleie på eggløsningsdagen. For å vite når i måneden du har eggløsning og sjansen er størst for å bli gravi er det første du bør gjøre å bli kjent med menstruasjonssyklusen din.


Dersom du er på søken etter tips til hvordan du blir gravid er du på rett sted.

Når egget er klart for treffe en sædcelle, løsner det fra eggstokken og fanges opp . Men først og fremst må man bli gravi og når man først har bestemt seg ønsker nok de fleste at det skal skje med en gang - eller helst i går. Sjansen til å bli gravid er størst når du har samleie nært opptil eggløsningen, men dessverre er ikke perfekt timing alltid mulig. I begynnelsen når man prøver å lage barn er det med litt skrekkblandet fryd for mange, og stort sett ganske gøy. Er du sååå klar for å bli gravi men vet ikke når du skal slå til?


Det er faktisk et par triks som kan være verdt å forsøke . Mange tror man ikke kan bli gravid når man har mensen. Vi har spurt gynekologer om det stemmer at dette er såkalte sikre dager. Evnen til å bli gravid faller med økende alder. Norske kvinner er stadig eldre når de føder sitt første barn, og de får dermed færre fruktbare år til . Jeg har nettopp sluttet med p-plaster i håp om å bli gravid snart.


Vi har veldig lyst på en til og jeg har perioden denne uken. Det er lettest å bli gravid når du har eggløsning – ca to uker etter den siste dagen i din siste menstruasjon. At man er avhengig av eggløsningen for å bli gravid vet de fleste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg