fredag 24. august 2018

Matvarer med vitamin d

Den viktigste kilden til D-vitamin i den norske hverdagskosten er fet fisk. D-vitamin er viktig for blant annet immunforsvaret, samt oppbygging og . Enkelte matvarer er beriket med vitamin for eksempel ekstra lett melk, smør og margarin.

Matvarer som er vanlige på frokostbordet kan gi deg det du trenger av vitamin D. Og, en middag med fet fisk dekker dagsbehovet ditt for vitamin . Og hvis ja, i hvilke matvarer forekommer vitamin D? Er den velkjente tranen virkelig så rik på vitamin D som .

Kilder til vitamin D er sollys (vitamin D dannes i huden ved soling) eller vitamin D rike matvarer som f. Gode kilder til vitamin D er sollys og mat som fet fisk (som laks og makrell), egg, tran og beriket margarin og melk. Strengt tatt er ikke dette stoffet et vitamin, siden . Det finnes dessverre ikke så mange matvarer som inneholder D-vitamin naturlig. Det skyldes at kroppen din primært er laget for å få i seg . RIK PÅ D-VITAMIN: Laksen er en ypperlig kilde til D-vitamin.


Solvitaminet - vitamin D - lages i huden din når solstråler treffer den. D-mangel her i Norge, og bør spise vitamin-D-rik mat . Tran og fet fisk, som sardiner, makrell, torskerogn, sild og laks, er de matvarene som i størst grad bidrar med vitamin D i kostholdet.

Vinterstid er det å få i seg nok D-vitamin en utfordring for folk flest. Det er få matvarer som inneholder store mengder av D-vitamin. Vitamin D utfører en rekke oppgaver i kroppen.


I praksis blir inntaket av vitamin Dfra mat langt lavere enn optimalt for de aller fleste her nord . Viktig å huske at frukt og grønnsaker ikke inneholder vitamin D. Kolekalsiferol finnes i noen animalske matvarer. B-vitaminene er viktig i prosessen der mat omdannes til energi. Vitamin D dannes i huden ved solbestråling og vi får det fra matvarer som . Vilka produkter som innehåller mest vitamin d (µg). Matlagningsbas fett typ Milda mat, 0. Mat som er rik på D-vitamin er særlig fet fisk, fiskelever og margarin (Margarinen er tilsatt D-vitamin).


Mat som inneholder noe D-vitamin er egg og sopp. En viktig funksjon for vitamin D er å sikre nok opptak av kalsium fra tarmen. Derfor er det viktig med andre gode kilder til vitamin D i tillegg til sola. Mat med høyt innhold av D-vitamin eller vitamin-D tilskudd er alternative kilder til vitamin D. Vitamin D i mat får vi främst i oss från fisk till exempel innehåller lax, sill, makrill och tilapia mycket vitamin D. Fet fisk, fiskelever og margarin er de eneste store matkildene tilvitamin D. Egg inneholder også noe vitamin dessuten er det enkelte .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg