onsdag 8. august 2018

Mat med k2 vitamin

Vitamin K(Menaquinon) produseres av ulike bakterier og finnes i fermenterte oster, noen meieriprodukter og gjæret mat. Vitamin K er et fettløselig vitamin som finnes i to former i matvarer: Mest. Naturlig K-vitaminmangel forekommer sjeldent da noe vitamin Kkan .

Gjæret og modnet mat som klippfisk og lever, og oster som gammelost og Roquefort er rike på vitamin K2. Vitamin Kdannes også ved gjæring av grønnsaker, . Fermentert og modnet mat som yoghurt og oster som gammelost og Roquefort er rike på vitamin K2. K2-vitamin – Menakinon dannes av bakterier i tarmen og finnes i litt av i matvarer som nyre, egg, lever og ost.

Natto – Gjærede soyabønner – er spesielt rik på . Vitamin K er nødvendig for at blodet skal koagulere (levre seg). Naturlige bakterier i tarmen danner vitamin K men ikke i tilstrekkelige mengder. Du trenger fett for å ta opp K-vitamin fra maten. Vitamin Kselges for øvrig også som tilskud men husk at det ikke er likegyldig hva du spiser . Det er en samlebetegnelse for komponenter som har vitamin K-aktivitet. Kilder til vitamin Ker Natto og andre fermenterte matvarer.


Mørkegrønne bladgrønnsaker og soyaolje er gode kilder for vitamin K₁, mens ost inneholder vitamin K₂. Det finnes ikke analyser av norske matvarer med .

Mens mange av grønnsakene vi bruker mest i den norsk dietten er rike på K er det få matvarer som inneholder rett form av vitamin K2. Det er større konsentrasjon av stoffet i tørkede matvarer, men dette. Vitamin Kproduseres av bakterier i tarmen, men finnes også i lever, . I Norge markedsføres et tilskudd med vitamin K som ifølge reklamen. Vitamin K et fettløselig vitamin som finnes i to former i matvarer: Mest . Man regner med at prosent av alle amerikanere får for lite vitamin Ki maten. Norsk og amerikansk diett er ikke helt ulike, så vi kan anta at . Hei, jeg har lest endel om kvitamin som skal være bra for forebygning.


Dessuten er flere matvarer kun analysert for innholdet av vitamin K og ikke av K2. Men selv om vitamin Kikke er tatt med ved analyse av . Vitamin Ker et viktig næringsstoff i kroppen som beskytter bein fra osteoporose. Vitamin Kkan også bidra til å kontrollere koronar . K vitaminer er koaguleringsmidler som hjelper blodet å koagulere, ifølge VitaminK2. Vitamin K også kjent som menaquinone, er naturlig . Kött, lever, äggula och mejeriprodukter innehåller högre halter av vitamin K(menakinoner).


Vitamin Kbildas av bakterier i mag-tarmkanalen hos djur, men . Därför är tillförseln av K1-vitamin större än tillförseln av K2-vitamin vid en normal kost. Man kan öka nivån av K2-vitamin i kroppen genom att äta mycket mat som .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg