fredag 3. august 2018

Infisert eksem

Infisert eksem betyr at det er kommet bakterieinfeksjon i utslettet. Utslettet blir mer hissig enn det pleier, og ofte vil det væske og dannes skorper . Behandlingen vil ikke kurere eksemet, men bidra til mindre plager.

Det fleste med ett infisert eksem blir bra med denne behandlingen. Og hvis det ikke kommer tilbake er det heller ingen grunn til å utrede dette . Infisert eksem betyr at det er kommet for mange bakterier evt virus i eksemet. LHL Astma og allergi Eksem Behandling av atopisk eksem. Huden bør være i en god periode, ikke infisert, og barnet må ikke ha feber. Akutt eksem er preget av rø hoven og kløende hu eventuelt med væskefylte.


Ved eksem er forsvaret mot infeksjon i huden svekket, og ved . Akutt eksem er preget av rø hoven og kløende hud med eventuelt væskefylte blemmer i huden. Ved eksem er forsvaret mot infeksjon i huden . Bakterielle superantigener kan indusere kraftig eksemreaksjon. Med dette forstår vi en lokal infeksjon i de øvre hudlag (epidermis og øverst i dermis) med hudens egne bakterier. Bruk bakteriedrepende ba krystallfiolett, antiseptisk krem eller kortikosteroider kombinert med antiseptika.


Impetigo (brennkopper) Infisert eksem kan fremstå som impetigo contagiosa som skyldes gule stafylokokker.

Impetigo bullosa er en variant med store blemmer. Huden blir rød med gule skorper og væskende forandringer, og eksemet blir verre. Eksemet kan også bli infisert med herpesvirus.


Ny versjon 2006: Claus Klingenberg Atopisk eksem infiseres ofte med S. Væsking og skorpedannelse i eksemet er typisk. Man bør også mistenke infisert eksem dersom pasienten har et eksem som ikke responderer på behandling . Kaliumpermanganat bad og omslag brukes mye i behandling av infisert og veskende eksem. Kaliumpermanganat har en antibakteriell effekt. Atopisk eksem, også kalt barneeksem, er en tilstand med tørr, kløende og betent.


Dersom du har brukt riktig styrke på kremen og det ikke er infeksjon i huden,. Min lillegutt fikk atpisk eksem da han var tre måneder. Infisert eksem behandles i Norge med antibiotikasalve, gjerne i kombinasjon med kortisonkremer. Mer utbredte infeksjoner behandles med antibiotikatabletter. Eksem er vanlig hos barn og ungdom, og avhenger i de fleste tilfeller av hudens medfødte.


Infisert eksem blir ofte behandlet med tilsetning av antibiotika.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg