torsdag 16. august 2018

Matvarer med kalium

De fleste matvarer inneholder kalium og det skal i utgangspunktet ikke være nødvendig å tenke på kaliuminntak, kroppen regulerer det selv gjennom å velge . Bare en håndfull inneholder mer kalium enn bananer. Gode kilder til kalium i hverdagen er frukt, grønnsaker, fisk og kjøtt.

Kalium finnes i de fleste matvarer, og dette mineralet kan ikke dannes i . De færreste trenger å unngå alle matvarer med kalium, men må unngå de med mest kalium og ellers ha et moderat inntak av de matvarene . Kalium (K) (engelsk: potassium) er et mineral som er viktig for syrebase-balansen i kroppen og for at nerver, muskler og nyrer. Inntaket av kalium henger sammen med inntaket av frukt og grønt. Vegetabilsk mat er nemlig den viktigste kaliumkilden. Kalium finnes overalt i all mat, men hovedkildene er poteter, fruktjuice, tørket frukt, nøtter, sjokolade, brunost og salterstatninger. Ifølge American Heart Association, hjelper kalium lavere blodtrykk.


Kalium bidrar til å redusere effektene av . Norges nye kulturmagasin, fordelsprogram, boliger, aktiviteter, mat og drikke. Folk flest spiser for mye natrium i forhold til kalium, noe som skyldes at vi ikke spiser nok frukt og grønt og for mye salt mat. Mange av oss er egentlig ikke klar over hvor mye kalium er i maten vi spiser.


De som mangler en passende mengde av kalium i kostholdet kan oppleve oppkast, . Kalium er et mineral som finnes i mange forskjellige matvarer.

Det hjelper leveren fungere ordentlig, og det er også en elektrolytt, som er nødvendig i kroppen for . Kalium kan ikke dannes i kroppen, og vi er derfor avhengige av å få det tilført gjennom kosten for å dekke naturlige tap. Kalium finnes i poteter, frukt (banan), grønnsaker, samt melk og ost. Melk inneholder også kalium, men ikke i så store mendger som f. Både kalium, natrium og kalsium kalles, i likhet med metallene, kationer i vandig løsning fordi. Kostkilder: De fleste vegetabilske matvarer inneholder kalium. Du bør derfor både minske inntaket av natrium og spise mer kaliumrik mat.


Gode kilder er grønnsaker, frukt (særlig banan), bær, juice, bønner, linsker, nøtter og frø. Men ifølge Bama er supermat betegnelsen på matvarer som. I tillegg er denne søte frukten en god kilde til folat, vitamin C, kalium og kostfiber.


Hvis du er på en høy-kalium diett så er det visse matvarer som bør unngås. Folk som lider av høyt blodtrykk, eller står i fare for hjertesykdom eller slag, bør unngå . De fleste matvarer inneholder kalium og det skal i utgangspunktet ikke. Kalium er et mineral som finnes i mange matvarer og spesielt i frukt og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg