mandag 6. august 2018

Feber barn lege

I de fleste tilfeller er feber hos barn et tegn på infeksjon. Feber hos barn er den vanligste årsaken til at foreldre kontakter lege. Mange blir engstelige når temperaturen stiger.

Hvorfor får vi feber, og hva skal du gjøre om barnet ditt har feber? FEBER HOS BARN: Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er. Når barnet oppfattes som sykt, bør lege kontaktes.


Feber er et vanlig tegn på sykdom og en del av kroppens naturlige forsvar mot infeksjoner. Barn får ofte feber av kort varighet i forbindelse med ufarlige virusinfeksjoner. Feber er et av kroppens midler mot å bekjempe sykdom. De aller minste bør tas med til legen når temperaturen stiger.


Feber er et vanlig symptom hos barn, og mange barn kan få høy feber selv ved helt ufarlige. Når bør du kontakte lege dersom barnet ditt har feber? Feber hos barn - På SyktBarn kan du lese om feber hos barn.


Video: Video: Se barn med øreverk bli undersøkt av lege . De fleste barn er friske innen en uke etter at feberen startet. Det er i utgangspunktet ikke nødvendig å ta kontakt med lege når et barn får den fjerde barnesykdom .

Feber er et viktig ledd i kroppens forsvar mot infeksjoner. Det er et svært vanlig sykdomstegn, men ingen sykdom i seg selv. Her er rådene for å hjelpe barn med feber. Barnelege Håvard Skjærvik ved Arendal Spesialistsenter anbefaler foreldre å tenke gjennom tre . Usikker på når barnet er syk nok for å dra til legen?


Infeksjoner med virus eller bakterier er den hyppigste årsaken til tilstander som gir feber hos små barn. Her får du råd om hva du kan gjøre og når du bør oppsøke lege. Pass på at barnet ikke har for mye klær på seg når det har feber. Dersom barnet i tillegg til den kraftige hosten er i svært dårlig form, har feber som.


Oppsøk legen dersom barnet virker svært medtatt, feberen ikke går ned etter . Dersom barnet ditt har hatt feberkramper tidligere, er kanskje ikke legekontakt nødvendig. Ta alltid kontakt med lege hvis du er bekymret eller hvis barnet ditt har . Symptomene er oppkast, diaré og lett feber. Spedbarn under seks måneder skal alltid undersøkes av lege hvis de har kraftig oppkast og . Hos de fleste små barn skyldes feberen en virusinfeksjon, og som regel er det ikke nødvendig med legebehandling.


Dersom barnet er i rimelig bra form, kan . Derimot er det allmenntilstanden som avgjør, sier lege. De fleste barn kan helt fint ha feber uten at det er grunn til bekymring – eller til å gi .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg