tirsdag 17. juli 2018

Symptomer på syfilis

Syfilis er en seksuelt overførbar sykdom som skyldes spiroketbakterien (Treponema pallidum.) Sykdommen. Sykdommen går deretter over i en latent fase (latent syfilis), hvor det ikke er noen symptomer, men smitten kan påvises ved immunologiske . Cirka av disse var menn som har sex med menn.

En person som har blitt smittet med syfilis vil oftest først få et sår i underlivet, . Syfilis er sjelden i Norge, men har økt spesielt blant menn som har sex med menn siden 1990-tallet. Infeksjonen gir lite merkbare symptomer i . Syfilis er en seksuelt overført sykdom som skyldes bakterien Treponema pallidum.

I tredje stadium dominerer symptomer fra hjernen i form av dårlig ganglag, . Syfilis er en seksuelt overført sykdom som i Norge først og fremst kan forekomme blant homofile. Søk enkelt i alle våre symptom- og sykdomsomtaler . Gå til Symptomer og forløp - Primær syfilis: Asymptomatisk eller velavgrenset,. Systemisk spredning av spiroketene kan føre til en rekke symptomer, . Systemisk spredning av bakteriene kan føre til en rekke symptomer, . Syfilis er en kjønnssykdom som skyldes en bakterie (Treponema Pallidum).


Sene symptomer på at man har syfilis kan vise seg i forskjellige deler av kroppen.

Syfilis er en seksuelt overførbar infeksjon. Syfilis er en kjønnssykdom som smitter ved sex, inkludert oralsex. Smittemåte; Symptomer og forløp; Påvisning - diagnostikk; Behandling . De sene symptomer på syfilis kan være fra forskellige dele af kroppen.


De alvorligste drejer sig om beskadigelse af den store legemspulsåre . Syfilis er blitt en sjelden sykdom i Norge. Syfilis har inkubasjonstid døgn til uker, vanligvis ca. Syfilis skyldes en bakterie og smitter via seksuell kontakt. Hvor lang tid tar det fra jeg blir smittet til jeg får symptomer på sykdommen?


Gå til Symptomer på syfilis - Primær syfilis: Asymptomatisk eller velavgrenset, smertefritt sår med opphøyd kant og rød bunn (hard sjanker) på . Syfilis kan være kongenitt eller ervervet. Ervervet syfilis inndeles i tidlig (= smittsom) syfilis (under års varighet) og sen syfilis . Hvis syfilis ikke behandles, kan man utvikle symptomer mange år . En fjerdedel av de med syfilis får ikke sekundære syfilissymptomer. Ubehandlet forsvinner symptomene etter noen uker.


Syfilis kan give en lang række symptomer. Man har også kaldt syfilis den store imitator, fordi den kan give symptomer som fejlagtigt kan opfattes .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg