onsdag 11. juli 2018

Høy feber hos voksne

Feber er et svært vanlig sykdomstegn og også en hyppig årsak til legebesøk. BufretLignendeFeber er en kroppstemperatur over 38° C, og skyldes som regel en infeksjon. Hos voksne kan smertestillende medisin dempe muskelsmerter og senke temperaturen litt.

Hvis feberen blir meget høy - over 4grader. Det er så lenge siden jeg har vært syk nå, sikker 3-år siden, men i går kom feberen som kasta på meg. Pass derfor godt på hvis noen plutselig får høy feber, og kontakt lege dersom du er.


Feber hos voksne regnes ved temperatur på over 3grader på morgenen eller over 3på kvelden.

Synes det er litt ekkelt med så høy feber,da jeg aldri pleier ha det. Ta å bolt deg fast om nødvendig hos legen til du får hjelp! Ved måling av feber hos barn må spesielle hensyn tas.


Dessverre kan høy feber hos voksne være et symptom på en rekke medisinske problemer. Derfor kan bare høy temperatur ikke brukes som et diagnostisk . Hva er feber og når begynner den å bli farlig høy? Hos voksne er temperaturen måles vanligvis muntlig nivå, men rektal.


De høye feber som strekker seg fra 3° til °; feber svært høye og . Langvarig feber av ukjent opprinnelse kan defineres som en sykdom som varer lenger. Regelmessige episoder med høy feber hos liten gutt. Feber er en del av kroppens naturlige forsvar mot infeksjoner og immunsystemet arbeider mest effektivt ved temperatur mellom og °C. Feber, forhøyet kroppstemperatur som følge av en sykelig tilstand. Hos kvinner varierer temperaturen noe i relasjon til.


Mindre barn reagerer ofte på infeksjoner med høyere temperatur enn større barn og voksne. Ved feber er det selve termostatverdien som er forhøyet til forskjell fra hypertermi, der. Ved høy feber hos en pasient med nedsatt allmenntilstand er det i første . Barn kan ha ganske høy feber uten å være veldig syke. Dessuten vil økt stoffskifte som følge av høy feber kunne være en hard.


FEBER HOS BARN: Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er. Feber hos barn er den vanligste årsaken til at foreldre kontakter lege. Barn har noe høyere normaltemperatur enn voksne, og kan godt ha opptil 3grader. Det er imidlertid svært sjelden at temperaturen blir så høy at feberen i seg selv . Gå til Feber hos barn - Barn får lettere feber enn voksne, de har en mer umoden temperaturregulering enn voksne, og høy feber behøver ikke bety at .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg