fredag 27. juli 2018

Kolikk

Hvis barnet ditt har kolikk, blir du sannsynligvis både engstelig og utslitt. Det finnes ingen kur for kolikk, men det finnes råd du kan prøve som kanskje kan roe . En vanlig definisjon på kolikk er ”at et friskt barn gråter tre eller flere timer hver dag, minst tre ganger i uken i en periode på minst tre uker”.

En mye brukt definisjon er at barn som skriker uten noen klar årsak mer enn tre timer mer enn tre dager per uke i mer enn . Tilstanden starter 2-uker etter fødselen, og symptomene når ofte en topp uker etter fødselen. Vi kaller det kolikk når spedbarnet gråter mer enn tre timer hver dag i mer enn tre av ukens dager i minst tre uker. Kolikk debuterer vanligvis ved 2-ukers alder, .

Det merker man ganske snart etter fødselen. Tenkte ikke noe over at det var kolikk før ca uker etter fødselen, men når jeg ser tilbake på . Kolikk er tøft når det står på som verst. Spedbarnskolikk kjennetegnes av periodevis skriking hos et ellers friskt barn.


Kolikk defineres som intens og utrøstelig gråt og uro som varer i mer enn tre timer i døgnet, i mer enn tre dager av uken, i mer enn uker. Symptomene på kolikk opptrer første gang fra to til fire uker etter fødselen og topper seg når barnet er seks uker gammelt. Kolikk, colica, anfallsvise magesmerter fra et av bukens hulorganer.


Smertene er kraftige, skjærende eller huggende. Man snakker om kolikk når et spedbarn - daglig eller nesten daglig og ofte på samme tidspunkt av døgnet - gråter utrøstelig i flere timer. Hva kan du gjøre om barnet ditt er rammet? Få hjelp med kolikk, gråt og søvn hos baby og spedbarn nå.


Lær å roe babyen selv, raskt og effektivt. Barnet ditt kan ha kolikk hvis det er urolig og har anfall med intens gråt, særlig på kveldsti i mer enn timer om dagen, i mer enn dager, og med varighet på . Babyen din gråter hjerteskjærende og intenst. Trekker beina oppunder seg, fekter med armene og presser hodet bakover. Hva er årsaken til at noen spedbarn rammes av kolikk med krampeaktige smerter i magen? Er det noe som øker risikoen for at barnet ditt kan bli rammet av . Ofte skyldes barnets gråt at det har smerter grunnet kolikk, og det er ganske mange foreldre som er i samme båt.


Av de omtrent tusen barna som fødes i . I de fleste tilfeller må vel den ene på jobb? Vi må folde hender og be til høyere makter om at dette er .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg