tirsdag 24. juli 2018

Vaksinasjon barn

Stadig økende utgifter forbundet med legemidler er en stor utfordring for mange helsesystemer. Resultatet av økt pengebruk på legemidler kan . Da må legen søke i hvert enkelt tilfelle om å få refundert utgifter til medisiner.

Minstepensjonister og barn under år er fritatt for å betale egenandel. De fleste tror at medisiner de får på blå resept er gratis, de forstår ikke dette med egenandel. Det er mange som synes at det er for dyre . Egenandelstak 1: Pasienten får frikort for egenandeler etter å ha betalt et visst beløp i løpet av ett kalenderår.

Tak for egenandeler i kategori er i 20satt til kr . Som syk kan du ha krav på å få dekket utgifter til medisiner av det offentlige. Gjennom ordningen blå resept, betaler du kun egenandel opp til . Du betaler bare en egenandel, mens staten betaler mesteparten av kostnadene. Egenandelen til medisiner på blå resept teller sammen med egenandeler hos . Dersom man bruker mer enn egenandelen på 15. Egenandel, den økonomiske andel en person dekker selv i forbindelse med en.


For medisiner sitter man til slutt igjen med en egenandel på 00-. En del par velger å søke refusjon for medisiner til privat forsøk, mens de .

Dersom du har betalt egenandeler opp til et visst beløp, kan du få frikort. Alle barn skal tilbys vaksinasjon etter programmet. Selv om all vaksinasjon er frivillig, har norske barn rett til å bli vaksinert og få den beskyttelse vaksinene i . Vaksinasjon foregår på helsestasjonen og i skolehelsetjenesten.


Den begynner vanligvis når barnet er uker gammelt og følger programmet i . I tillegg skal BCG-vaksine og hepatitt B-vaksine tilbys barn i definerte risikogrupper. Alle barn som blir født i Norge, får tilbud om å være med i Barnevaksinasjonsprogrammet. Vaksiner beskytter mot smittsomme sykdommer. Les mer om vaksiner for både barn og voksne, bivirkninger og tjenesten Mine vaksiner. Men ikke alle vaksiner du får som barn, gir beskyttelse livet ut.


For noen vaksiner trengs det gjentatte oppfriskningsdoser i voksen alder for å opprettholde . Alle barn får tilbud om å følge det norske barnevaksinasjonsprogrammet. Erfaring viser at vaksinene beskytter mot sykdommene på en enkel, effektiv og ufarlig . Da en Ingerid Forberg (35) kjenner mistet barnet sitt i krybbedød natten etter barnets første vaksine, var hun sikker: Hennes barn skulle ikke . Ved og 11-måneders vaksinasjonene får barnet to stikk. Vaksinene mot difteri, stivkrampe og kikhoste gis i en sprøyte og vaksinene mot Hib og polio i en . Ulempen er at risiko for alvorlige bivirkninger fra sykdommene man utsettes for ved å ikke vaksinere er mange .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg