fredag 6. juli 2018

Smitter lungebetennelse

Mykoplasma-lungebetennelse skyldes en spesiell bakterie, Mycoplasma pneumoniae, og forekommer i mindre epidemier ca. Lungebetennelse behandles oftest med antibiotika og kan forebygges med en. Lungebetennelse smitter gjennom dråpesmitte, når man er nær en person som .

Lungebetennelse er smittsomt, og infeksjonen smitter via dråper fra syke personer som hoster eller nyser. Eldre og personer med nedsatt immunforsvar er mest . Lungebetennelse, eller pneumoni som det heter på fagspråket, er en. Lungebetennelse er derimot ikke smittsomt og du kan altså ikke få det .

Lungebetennelse er en betennelsesprosess i lungevevet. Infeksjon i lungene smitter ved dråpesmitte, altså i hovedsak ved hoste. Mycoplasma Jeg har fått påvist trolig atypisk lungebetennelse og får antibiotika for dette. Bakterien fører også til lungebetennelser hos eldre.


Sykdommen kan smitte i tette miljøer som skoleklasser og familier. Friske personer med god hygiene etter kontakt med mennesker som har lungebetennelse, har relativt lav risiko for å bli smittet av lungebetennelse. Den kalles ofte atypisk lungebetennelse, da man gjerne ikke får så høy feber og.


Man smittes typisk ved innånding av mikroorganismene. Mer sjelden oppstår lungebetennelser ved at bakteriekolonier fra en infeksjon et annet .

Lungebetennelse (pneumoni) skyldes hovedsaklig bakterier eller virus, der pneumokokker er den vanligste bakterietypen. Skyldes lungebetennelsen en bakterieinfeksjon, kan det behandles med. En lungebetennelse som skyldes et virus, kan smitte - og er vanskelig å forebygge. Mer sjelden oppstår lungebetennelser ved at bakteriekolonier fra en infeksjon et annet sted i kroppen, . Lungebetennelse er en sykdom veldig kraftig og farlig, og folk som er berørt av ofte lurer på om det er smittsomt, og i så fall hvor lenge.


Lungebetennelse (pneumoni) forårsakes av en infeksjon med bakterier eller virus i lungene. Kjæresten min har mest sannsynlig fått lungebetennelse, og jeg lurer på om jeg kan bli smittet hvis det er bakteriellt, eller om man bare kan bli smittet hvis det er . Klamydia lungebetennelse smitter ved hoste eller nysing fra en person som allerede har infeksjonen. Han ble satt på medisin med en gang og sykmeldt.


Noen som vet hvor lang inkubasjonstiden er på . Mycoplasma, og noen av disse får lungebetennelse. Fordi mange typer lungebetennelse er smittsomt, mange mennesker tror det er lett å fange fra en annen person.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg