fredag 27. juli 2018

Forkjølelse barn

Forkjølelse er en av de vanligste sykdommene vi har. Barn har ikke ferdig utviklet immunforsvar og blir lettere forkjølet enn voksne. Forkjølelse er den hyppigste sykdommen som rammer oss.

Voksne rammes av forkjølelse 1-ganger per år, barn under syv år rammes 7-ganger per år. BufretLignendeDet finnes ingen kur mot forkjølelse, men symptomene kan lindres. Hostedempende medisiner bør ikke gis til barn under seks år.


Små barn puster mest gjennom nesen, og derfor er det slitsomt for dem å bli forkjølet.

En forkjølelse kan også utvikle seg til ørebetennelse, astma eller falsk . Forkjølet barn - Les om forkjølelse hos barn på nettstedet SyktBarn. Se video av riktig bruk av nesespray, nesedråper, måling av feber ol. Dersom barnet er under to år og har symptomer utover vanlig forkjølelse eller . Barn har gjerne 8–forkjølelser i løpet av et år, særlig de første årene i barnehage. Det typiske er at barnet blir tett i nesen, . Alt du trenger å vite om snørr og forkjølelse. Forkjølelse smitter 2-dager etter at barnet har blitt smittet.


Vanligvis gir RS-virus (respiratorisk syncytialt virus) bare lette symptomer som en forkjølelse.

Dersom viruset angriper de nedre luftveier hos små barn, kan det . Ja, forkjølelse smitter lett fra person til person, og også til spedbarn. Forkjølelse er virusinfeksjoner som sprer seg gjennom de øvre luftveiene . Tett nese og forkjølelse skyldes virus som slår ut på nese og svelg. Når det gjelder babyer og små barn kan det ofte hjelpe mot tett nese å . Vi blir alle forkjølet mange ganger i løpet av livet.


Spesielt barn får mange luftveisinfeksjoner. Det er ikke alltid like lett å skjelne mellom en uskyldig forkjølelse . Spedbarn har liten evne til å puste gjennom munnen. Også hos større barn er saltvann til god hjelp ved forkjølelse. Forkjølelse skyldes en virusinfeksjon i nesen og halsen, og er en uskyldig, smittsom sykdom som er svært vanlig hos barn. Symptomene på allergi og forkjølelse er forskjellige.


Sykdommen må gå sin gang, men det er mye du kan gjøre for å lette tilstanden til barnet. Er det kikhoste, astma, eller bare en vanlig forkjølelse? Her er alt du må vite om barn som hoster. Har en fire uker gammel baby som har vært forkjølet i litt over en uke,.


Barn kan ha i feber og ha det helt fint, de kan småhoste og snørre i . Mange barn kan gå rundt med hoste og snufsete nese - noen oftere enn andre. Dette kan være symptomer på at forkjølelsen bunner i barneastma. Men hvis barnet ikke er forkjølet, og i tillegg er rød på det hvite i øyet kan det være en bakteriell infeksjon. Det er svært smittsomt, og behandles vanligvis med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg