onsdag 21. mars 2018

Hva er et vitamin

Les denne oversikten over vitaminer som finnes og hva slags funksjon de forskjellige har i kroppen vår. Lurer du på hva de forskjellige vitaminene og mineralene er godt for? Les om dette i Norvital sin vitaminguide.

A-vitamin har en rekke ulike viktige oppgaver i kroppen: Bidrar til normal omsetning av jern; Bidrar til å opprettholde normale . Fagstoff: Vitaminer er stoffer som er livsnødvendige for oss, men som vi bare trenger ørsmå mengder av. Vitaminer er næringsstoffer som kroppen trenger for en lang rekke prosesser. Her kan du lese om hvorfor det er så viktig å få i seg nok vitaminer, og hva de .

Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. Vitaminer (latin: vita, liv) er essensielle stoffer som trengs i små doser. Vitaminene bidrar særlig i reaksjonene der næringsstoffene forbrennes. Vitaminer, navn på organiske forbindelser som i små mengder er nødvendige for stoffskiftet og en rekke andre funksjoner i kroppen. Betegnelsene vannløselige og fettløselige vitaminer sier noe om hvor lenge kroppen kan lagre vitaminene.


På verdensbasis er vitamin A-mangel et problem, 500. Kilder til vitamin A i kosten; Anbefalt daglig inntak av vitamin A; Hva skjer ved . Vitamin D er viktig for normal beindannelse, opprettholdelsen av et sterkt og sunt skjelett og for. Vitamin C kalles også askorbinsyre og er en viktig antioksidant. Oversikt over hvilke vitaminer som er med i artikkelen. Vitamin A (retinol); Vitamin B(tiamin); Vitamin B(riboflavin); Vitamin B3 . Artikkelen om vitamin Dgir deg svar på spørsmål rundt bruk, dosering, overdosering og D vitamin.


Vitamin DDosering; Hva Anbefales for Optimal Helse? D vitamin er mer enn ett fett løselig vitamin, det er også ett hormon som dannes med kolesterol som byggestein. Vitamin A er en gruppe fettløselige retinoider som er viktig for synet, huden, slimhinner, fosterutvikling, vekst og immunsystemet. Vitamin E (tokoferoler) er fettløselige stoffer som finnes i planteoljer, kornprodukter, nøtter og avocado.


Vitamin E er en viktig antioksidant som beskytter . Om sommeren er til minutters opphold i solen daglig, nok til å lade opp D-vitaminlagrene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg