tirsdag 13. mars 2018

Utslett under øynene

Utslett rundt øynene er en av de vanligste problemene som ses av våre hudleger. Føflekkreft: Alle mørke flekker som endrer farge bør undersøkes av hudlege. De vanligste hudsykdommene som rammer ansiktet er listet opp under.

Gir et kviseliknende utslett på hake, rundt munn, rundt nese og øyne. Utslett i ansiktet hos barn dreier seg ofte om infeksjonssykdommer. Under øyet poser kan ha mange årsaker, blant annet søvnunderskud dehydrering, dårlige matvaner og generell livsstil.


Desember: Ja, det har jeg hatt snart et par uker - går ikke bort og klør noe veldig!

Det kan iblandt bli eksem på øyelokk og rundt øynene på grunn av følsom hud eller på grunn av sterke påvirkninger av huden. Jeg har hyppig (flere ganger i uken) et rødt utslett rundt øynene. Men man skal helst være forsiktig med hydrokortison rundt øynene. Jeg fikk eksem rundt øynene hver vinter før jeg fant Tyroler Natursalve på naturkosten.


Har fått en pose under hvert øye, fordi det ser ut som øynene har hovnet. Så ett bilde på en side som viste et ansikt med psoriasis, det lignet mitt utslett veldig. Leo har rødt utslett under øynene og av og til litt rødprikket rundt munnen.


Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn.

I spedbarnsalderen viser barneeksem seg som et kløende, rødt utslett på kinnene. Til disse hører mørke øyeomgivelser, dobbeltfure under øynene, lett for å få . Høsten både 201 20og 20har jeg blitt gradvis mer plaget av tørr hud særlig under munnen, leppene og rundt øynene. Den kroniske formen karakteriseres av et kløende utslett. Kaliumpergmanganat kan brukes på rø hissig hud (se avsnitt om infisert eksem under).


Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen. Utslettet vil som regel ikke spre seg til området rundt munn og øyne. Utslettet kan også opptre rundt øynene og i uttalte tilfeller i større deler av ansiktet.


Huden kan være irritert og sviende, men klør vanligvis lite.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg