fredag 23. mars 2018

Hudkreft

Symptomer og årsaker til hudkreft, basalcellekreft og plateepitelkreft. Få informasjon om undersøkelse, diagnose og hvordan hudkreft behandles. Det er fire hovedtyper lesjoner en skal være oppmerksom på når man undersøker noen for hudkreft.

Dette er den vanligste formen for hudkreft, . Hudkreft reflekterer en endring i hudcellenes arvemateriale (DNA). Slike endringer gir en ukontrollert vekst, og dannelse av en utvekst i huden. Hudkreft som ikke er føflekksvulst oppstår ofte fra såkalte basalceller (basalcellekarsinom) eller plateepitelceller (plateepitelkarsinom).

VÆR OBS PÅ FARESIGNALER: Hudkreft er svært vanlig i Norge - både føflekkreft ((malignt melanom) og annen hudkreft - det vil si ikke . Det finnes flere forskjellige typer forandringer som kan oppstå i huden med økende alder og soleksponering. Hudkreft er en krefttype som rammer kroppens største organ, huden. Hudkreft er en vanlig kreftform i Norge, og omfatter flere ulike hudkrefttyper.


Basaliomer er den vanligste formen for hudkreft, og blir ofte omtalt som den snille typen. SIDE2): I begynnelsen av mai fikk Nina Elisabeth Solheim påvist hudkreft i ansiktet. Siden den gang har 42-åringen skrevet åpent om .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg