mandag 12. mars 2018

Solbrent på øynene

Når vi er ute i sterk sol bør vi derfor beskytte øynene våre mot skadelige UV-stråler. Det går faktisk an å bli solbrent i øynene. Hvis øynene utsettes for sterk sol, særlig i kombinasjon med snø, sjø eller lys san kan UV-lyset gi overfladiske skader i hornhinnen.

I sommersolen blir mange mennesker hvert år solbrent på øynene. Om du ikke beskytter øynene dine godt nok, kan det usynlige ultrafiolette . Akkurat som huden, kan også øynene bli solbrent i sterk sol, advarer eksperter. Snøblindhet er en skade på hornhinnen forårsaket av ultrafiolette stråler fra sola.

Det er gode grunner til å beskytte øynene . Visste du at du at det er mulig å bli solbrent på øynene når lav vårsol reflekteres i snø? Når øyet utsettes for altfor mye sollys, kan du få sår på hornhinnen. Er ikke bare på øyelokkene, mest der, men rundt øynene også. Tegn på solbrente øyne er at øyet blir rødt, tårene renner, og det kan gjøre svært vondt fordi hornhinnen inneholder mye smertefibre. Det er allment kjent at overdreven UV-A og UV-B-stråler forårsaker solbrenthet og hudkreft, men færre folk skjønner de også forårsake solbrent øyne.


Sykdomsbildet er typisk og består av sterke smerter, tåreflo lysskyhet, følelse av sand eller rusk i øyet og rødt og irritert øye. Oftalmolosa cusi blefarida- krem for øyelokkene og huden rundt øynene som jeg også var solbrent på. Det er faktisk også sånn at også øynene kan bli solbrent.

Når dette skjer blir man ”snøblind”, noe som kan føre til sterke smerter, lysfølsomhet og rennende øyne. Om du ikke beskytter øynene dine godt nok, kan det. Merker meg at det ikke finnes øyenkremer med solfakto. Så hvordan beskytter dere øynene mot sola?


Har lyst å unngå store hvite ringer rundt . På huden forøvrig duger det meste av solkremer for sensibel hud med høy faktor, men rundt øynene og på øyelokkene får jeg hevelser og . Soling uten noe øyebeskyttelse kan forårsake røde, kløende eller rennende . UV-stråling kan bare påvirke huden og øynene dine. Hvis du ikke har beskyttet huden din, kan du lettere bli solbrent. Det er lettere enn man tror å bli solbrent på øynene.


Blir man skikkelig solbrent, kalles dette å bli snøblind.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg