onsdag 7. mars 2018

Hva er antibiotika

Antibiotika, eller antibakterielle midler, er medisiner som ødelegger eller hemmer veksten av bakterier. Antibiotika, syntetiske antimikrobielle midler, stoffer som motvirker vekst av mikroorganismer. Opprinnelig en betegnelse på stoffer som dannes .

Antibiotika (entall: antibiotikum, fra gresk anti - mot, bios - liv) er benevnelsen på en rekke medikamenter som hemmer formeringen av, eller dreper, . Antibiotika er legemidler som brukes for å behandle bakterieinfeksjoner hos mennesker og dyr. Hvert år redder antibiotika millioner av . Små barn og eldre er de gruppene som bruker mest antibiotika.

Bakterieinfeksjoner ble betydelig mindre farlige etter at Alexander Fleming oppdaget penicillin. Men hva er det egentlig som gjør antibiotika til vidundermedisin? Du skal ikke nødvendigvis ta antibiotika selv om du har en infeksjon! Fagstoff: Antibiotika er en fellesbetegnelse for flere typer medisin. Som regel finner legen ut hva slags bakterie som er årsak til sykdommen . Vet du hva medisinen faktisk gjør med deg?


LITEN PILLE: Vet du egentlig hvordan antibiotika fungerer i kroppen? Antibiotika er en samlebetegnelse på stoffer som tar knekken på bakterielle infeksjoner og bakterier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg