torsdag 15. mars 2018

Temperatur spedbarn

De kan raskt bli kalde og raskt bli overopphetet. Kjenn på barnets rygg for å finne ut om barnet er passelig varmt. Feber er et svært vanlig sykdomstegn og er en hyppig årsak til legebesøk; Hos barn er temperatur-reguleringen mer ustabil enn hos voksne.

Hos noen barn øker temperaturen forbigående til mellom 3og 3grader på den tiden da vektkurven snur. Barnets evne til selv å regulere temperaturen er . I begynnelsen bør du kjenne etter barnets temperatur med jevne mellomrom på hver. Den gamle regelen om å kle seg lagvis gjelder også for spedbarn.

Små barn har et temperatursenter som ikke er helt utviklet. Det betyr at et barns temperatur kan svinge raskt, både opp og ned. Siden vesla hadde feber da hun var uker er vi veldig nøye med å sjekke tempen når hun er grinete. Noen med erfaring vedr lav kroppstemp på små barn - Skravlesiden.


Når barnets temperatur er 3grader - Anonymforum - Forum. Foreldre › Helse › Dette gjør du når barnet har feberBufret16. De aller minste bør tas med til legen når temperaturen stiger.


Barn under år får ofte høy feber, 30–45° C, selv ved ufarlige infeksjoner. Desimalene avgjør, men også hvor du måler.

Barn og voksnes normale temperatur ligger mellom og 38°C.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg