onsdag 21. mars 2018

Urinsyregikt

Urinsyregikt betegnes også podagra, Kaptein Vom's sykdom, krystall-leddgikt. For århundrer siden ble sykdommen betegnet the disease of kings and king of . Urinsyregikt, også kalt podagra, gir sterke smerter og hevelse i utsatte ledd. Vanligvis rammer urinsyregikt grunnleddet i stortåa. Urinsyregikt er en svært smertefull leddsykdom, med anfall som kan vare i mange dager. Urinsyregikt er en betennelse med avleiring av krystaller i ledd og bløtdeler.


Krystallene skaper betennelse, noe som kan gi anfall med smertefulle, varme og . Urinsyregikt skyldes opphopning av urinsyre og utfelling av urinsyrekrystaller i ledd. Dette gir betennelse med smerter, hevelse og varme. Urinsyregikt, sykdom som skyldes overskudd av urinsyre i organismen, og at dette stoffet felles ut i vevet.


Urinsyregikt er en leddbetennelse som skyldes utfelling av urinsyrekrystaller. Som oftest er det stortåleddet som rammes, og tilstanden kalles da . Urinsyregikt (arthritis urica) eller podagra er en form for gikt som skyldes at det utfelles urinsyrekrystaller i et eller flere ledd. Urinsyregikt eller gikt (engelsk: gout) er en artrittsykdom som skyldes at urinsyrekrystaller felles ut fra bod og skaper en kraftig revmatisk betennelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg