mandag 12. mars 2018

Eldre og ernæring

Video: God mat og godt drikke til eldre og syke Ingenting er viktigere enn mat og drikke. Det gjelder også for de eldre, selv om alderdom, ensomhet og sykdom . Tidsskrift for sykepleiere i geriatri og demens.

Eldre er mer utsatt for feil- og underernæring enn yngre mennesker. Kilder: Anbefalinger om kosthol ernæring og fysisk aktivitet 201 Helsedirektoratet, . Kommunene skal sikre at ernæring blir en integrert del av behandlingstilbudet i helse- og omsorgstjenesten. Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester har fortsatt ernæring som et.

Feilernæring og underernæring hos eldre er assosiert med økt sykelighet og . Underernæring er vanlig hos eldre pasienter i institusjon. Det er vist forekomst på – både i internasjonale ( 2) og skandinaviske studier (3). Hvordan kan sykepleieren bidra til å forebygge underernæring hos eldre som mottar hjemmesykepleie.


I følge Verdens Helseorganisasjon (WHO) regnes de som er over år som eldre. De aller fleste eldre bor hjemme og er friske, men samtidig er dette en meget . Underernæring hos eldre har vært et problem lenge, men likevel ser det ikke ut til at det skjer noe bedring på den fronten. Bakgrunn: Eldre personer med hukommelsestap er svært utsatt for underernæring. Tidligere studier har i hovedsak fokusert på pasienter som .

Mange kommuner hadde ikke vurdert hvor det var sårbare og kritiske punkter når det gjaldt å sikre eldre tilstrekkelig ernæring, og de brukte i . Forekomsten av underernæring blant eldre, varierer mellom 10- avhengig av hvilke metoder som er brukt. Ulike studier viser mye av de samme resultatene. Munnhelse hos syke eldre, betydning for ernæring og smak. Samtidig gis det noen praktiske og konkrete tips til hvordan jobbe med.


Ved behov for en presentasjon innen temaet ernæring og eldre i andre . Vi leser funnene som et utslag av at ønsket om en best mulig ernæringssituasjon for eldre i institusjon møter kravene om mest . Du beskriver et vanlig problem hos mange eldre. Studier har vist at mange eldre lider av under- eller feilernæring. Nå må kommunepolitikerne erkjenne at ernæring til eldre og syke er like viktig som riktig behandling, mener kronikkforfatterne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg