tirsdag 31. mars 2015

Behandling av hiv

Man har ennå ikke funnet en behandlingsmetode som helbreder hiv helt. Det finnes medisiner som kan bedre immunforsvaret eller hindre at immunforsvaret blir . Det er gjort store fremskritt i behandlingen av hiv.

Medikamentell behandling stanser langt på vei virusformeringen i kroppens celler. Hiv-infeksjon er en kronisk infeksjon med humant immunsvikt-virus (hiv) type 1. I dag finnes det ingen behandling som kan kurere hiv. Risikoen for å bli smittet gjennom ubeskyttet sex med en hiv-smittet person på medisinsk behandling, er minimal.

Man kan være smittet med hiv (være hiv-positiv) i mange år uten å få aids. Uten medisinsk behandling går det i gjennomsnit år fra smitten til utvikling av de . Det finnes foreløpig ingen behandling som helbreder aids og heller ingen vaksine mot aids. Det er imidlertid mange som har vært hivpositive . Gå til Behandling - ​Alle pasienter med nyoppdaget hivinfeksjon skal så snart som mulig henvises til infeksjonsmedisiner.


Les om symptomer, forebygging og det å leve med hiv. ARV-behandlingen starter nå ved påvisning av hiv-viruset. Så langt er det ikke utviklet medisiner eller behandlingsmetoder som .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg