onsdag 18. mars 2015

Hva er bipolar lidelse

De fleste av oss opplever opp- og nedturer i humøret. Hos personer med bipolar lidelse er humørsvingningene mye mer ekstreme. Bipolar lidelse er en psykisk lidelse som gjør at humøret ditt og aktivitetsnivået ditt svinger mer enn hva andre mennesker opplever.

Mange lever godt med en bipolar lidelse med rett behandling og egen innsats. Les mer om bipolare lidelser hos Bipolarforeningen eller Hva er bipolar . To til fire prosent av befolkningen utvikler bipolar lidelse i løpet av livet. Bipolar lidelse kjennetegnes av veksling mellom oppstemthet (mani), depresjoner og perioder uten tegn på sykdommen .

Selv om vi ikke har klarhet i den presise biokjemiske mekanisme bak bipolar lidelse, er det klart at den medvirker til en økt sårbarhet for fysisk og psykisk stress. Tidligere ble det som i dag heter bipolar lidelse kalt for manisk-depressiv lidelse. Bipolar lidelse er en samlebetegnelse på psykiske vansker der betydelig svingninger i sinnsstemning, energinivå og væremåte er noen av . Bipolar lidelse, moderne betegnelse for manisk-depressiv psykose og ikke-psykotiske psykiske.


Pasientbrosjyre: Bipolar lidelse - hva er det? Bipolar lidelse gikk tidligere under navnet manisk-depressiv. Ellers kommer det jo an på hva noen er spesialist i, og det er også forskjeller . Bipolar lidelse eller manisk-depressiv lidelse (også kalt bipolar affektiv lidelse) er en psykiatrisk diagnose som beskriver en gruppe stemningslidelser preget av . Ved bipolar lidelse har man har unormalt store svingninger i stemningsleiet.

Depressive, irritable og energiske faser er kjennetegn på bipolar lidelse. Mani og hypomani forekommer i enkeltstående episoder, eller som en del av en bipolar lidelse bipolar tilstand (tidligere kalt manisk-depressiv lidelse). Hva forårsaker mani eller bipolar lidelse?


Det er funnet at arv sannsynligvis spiller en viktig rolle for utviklingen av bipolar lidelse. Bipolar lidelser innebærer sterke stemningstilstander med veksling mellom å være fullstendig nedfor og deprimert til å ha et eksplosivt . Bipolar lidelse eller manisk depressiv lidelse er en psykisk lidelse, men kan like gjerne beskrives som en nevrobiologisk. Bipolar lidelse er en folkesykdom som mange ikke vet at de har, sier Petter Bugge. BIPOLAR ELLER DEPRIMERT: STEMNINGSLIDELSE: Vet du hva som er forskjellen på depresjon og bipolar lidelse?


Man vet fortsatt lite om årsakene til bipolar lidelse, men mye tyder på at genetiske forhold spiller en stor rolle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg