mandag 23. mars 2015

Febernedsettende baby

Barn bør generelt ikke få febernedsettende medisin før temperaturen er over °C. Det er fordi immunforsvaret vårt jobber mer effektivt ved økt temperatur. En studie viser at febernedsettende ikke har noen innvirkning på hvor raskt barna blir friske igjen.

Forskerne bak studien mener det er galskap at mange foreldre . Det er absolutt ikke nødvendig å bruke febernedsettende hver gang! Siden feber nettopp er en del av kroppens immunforsvar, kan det være lurt å se det hele an . Veldig mange foreldre gir febernedsettende til små barn så raskt de får litt feber.

Det er galskap, sier Alison While ved King's College til Reuters . Passerer temperaturen °C og barnets allmenntilstand er dårlig, kan man bruke febernedsettende legemidler. Del denne siden: print; facebook; twitter . Ikke steroide-betennelsesdempende legemidler (NSAIDs) er en gruppe legemidler som virker smertestillende, betennelsesdempende og febernedsettende. Feber i seg selv er ikke grunn nok til å gi barn febernedsettende, sier.


Allmennlege Kari Løvendahl Mogstad er forsiktig med å anbefale febernedsettende. Hun mener de fleste barn tåler litt feber, og at du derfor . Febernedsettende medisin gjør ikke barnet fortere frisk. Paracetamol er det febernedsettende og smertestillende middel som nå anbefales til barn.


Er problemet at dagens foreldre gir for mye paracetamol, eller kan det være at barn for år siden fikk for lite smerte- og febernedsettende?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg