onsdag 11. mars 2015

Turistdiare

Turistdiare er en akutt diaresykdom som skyldes smitte med bakterier, virus eller parasitter hos turister. Visste du at turistdiare er blant de vanligste helseproblemene som rammer turister? Det er lite hyggelig å få ødelagt ferien på grunn av diaré, så her finner du .

Rsikoen er størst på reiser i Asia og hvis man pådrar seg en turistdiare. Her er det dessuten vanlig å gi antibiotika ved turistdiare. Turistdiaré er en akutt diarésykdom, og er det vanligste helseproblemet hos nordmenn på reise. Turistdiaré forårsakes i hovedsak av forurenset mat . Symptomer kan variere fra mild til voldsom vandig diare med eller uten oppkast, som raskt kan føre til . Turistdiaré, samlebenevnelse for diaré som erverves på utenlandsreiser; uten sammenlikning den hyppigste helseplagen blant turister. Den vanligste er ETEC, en toksinproduserende E-coli bakterie.


Den har ansvaret for nærmere halvparten av all turistdiaré. Turistdiaré kan utløses av mange forskjellige ting, deriblant av å drikke for mye alkohol eller spise mektig og sterk mat. ETEC er den vanligste årsaken til turistdiaré.


Risikoen for diare blir da redusert med en tredjedel. Dersom du skal på kortere turer kan du vurdere drikkevaksinen .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg