torsdag 5. mars 2015

Hoste og slim

Hostesesongen kommer samtidig med periodene på året der mange er forkjølet og rammes av influensa. Hoste er kroppens måte å kvitte seg med slim, fremmede partikler eller annet som irriterer luftveiene. Man får gjerne hoste i forbindelse med forkjølelse, men det .

Det finnes hovedsakelig to typer hoste, tørrhoste og slimhoste, og forskjellen er. Sliter du derimot med slim i luftveiene er det viktig at du får hostet dette opp, . Du er kanskje klar over at hoste er kroppens måte å kvitte seg med slim, fremmede partikler og annet som irriterer luftveiene, og at man gjerne . Hvesing og tung pust ved lette fysiske anstrengelse er også vanlig.

Det vil si at dersom det kommer fremmedelementer som støv, fremmedlegemer, slim og puss i luftveiene, eller slimhinnen blir betent, så utløser dette hoste . Når man er forkjølet er hoste et vanlig symptom, enten slimhoste eller tørrhoste. Vi skal normalt produsere noe sekret, eller slim som vi gjerne kaller det,. Dersom du hoster opp blodtilblandet slim, bør du straks søke lege, og det samme om du har hostet opp gulgrønt slim i flere uker. Hoste er en naturlig refleks hvor kroppen forsøker å fjerne fremmede partikler eller slim fra luftveiene.


Forkjølelse er den vanligste årsaken til at vi hoster.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg