torsdag 17. november 2016

Feber når kontakte lege

Feber er et svært vanlig sykdomstegn og også en hyppig årsak til legebesøk. Barn har feber når temperaturen er over 38° (målt i endetarmen). BufretLignendeIllustrasjonsfoto: Et barn som har skreket mye, kan ha feber uten å være syk.

Barnehage; Kontakt lege når barnet har feber og; Du kan bekymre deg litt . Feber er en kroppstemperatur over 38° C, og skyldes som regel en infeksjon. Barnet er tungpustet eller lager uvante lyder når det puster. Ved feberkramper bør man kontakte lege, slik at man om mulig kan finne årsaken til feberen, og ev.

Varer feberen mer enn tre-fire dager, kan det tyde på at det har oppstått en bakterieinfeksjon. Feber er et vanlig tegn på sykdom og en del av kroppens naturlige forsvar mot infeksjoner. FEBER HOS BARN: Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er. Når barnet oppfattes som sykt, bør lege kontaktes. Det er når allmenntilstanden er dårlig, som ved høy feber ved.


Når bør du kontakte lege dersom barnet ditt har feber? Når små barn har feber er allmenntilstanden langt viktigere enn selve temperaturen. Det er dette som skjer når man får feber, sier lege ved Norsk.


Det er også lurt å kontakte lege dersom feberen vedvarer i flere dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg