mandag 7. november 2016

Tungpustet barn

Når barnet opplever tung pust, er det fordi det er mangel på oksygen i kroppens vev; Oksygentilførsel til de røde blodlegemene skjer i lungene, og de røde . Med tung pust menes at barnet anstrenger seg når det puster, det kan puste kraftig og hørbart. Dersom barnet får tung pust, det eventuelt høres piping i brystet, og det virker som barnet må jobbe for å puste, bør du kontakte legekontoret eller legevakten.

Når barnet hiver etter pusten og ikke får i seg nok oksygen, kan hvem som helst bli lammet av. Jo mindre barna er, desto mer tungpustet pleier de å være. Er det vanlig å ha tung hørbar utpust (ikke innpust) ved virusinfeksjon, feks. Hvordan er pusten til et friskt barn som er .

Bronkiolitt er en infeksjon i luftveiene hos babyer og små barn. Puster fort eller med utspilte nesebor; Har uttalt tungpustethet eller er tette i brystet; Bruker mye . Barnet kan så bli medtatt, hoste og få en pipende, hvesende og tung pust. I starten får barnet ofte stadig større problemer . Nesten alle barn har gjennomgått infeksjon med RS-virus før fylte år, men de færreste. Det første du skal gjøre hvis barnet ditt plutselig hoster eller puster tungt, er å sjekke om det kan ha et fremmedlegeme i munnen eller svelget.


Hos de fleste barna endrer hosten seg fra å være hard og tørr i starten til å bli løs og surklete på slutten av en episode med tung pust.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg