torsdag 10. november 2016

Rødt øye

Ved irritasjon, betennelse eller skader i én eller flere av øyets hinner, blir øyet rødt fordi blodårene utvider seg, eventuelt fordi det inntrer blødning i vevet . Når et øye blir rødt, skyldes det enten at øyets blodårer er blitt utvidet, eller at det har vært en blødning foran i øyet. Når et blodkar i øyet brister kalles det for subkonjunktival blødning,.

Til å begynne med er fargen friskt rød og flaten kan være ganske stor. Rødt øye skyldes utvidelse av blodkar eller blødning. Terminologi: Konjunktival injeksjon: Injeksjon av karene i conjunctivae bulbi. Røde øyne kan ha mange årsaker: anstrengelse av øynene med lesing eller håndarbei langkjøring i mørke, for lite .

Kan et plutselig rødt og sårt øye skyldes noe annet enn en øyekatarr? Det gjør konstant vondt, som en slags svie. Dukket opp i natt uten at jeg aner hva det kom fra. Er også fryktelig lysømfintlig på det øyet.


Røde øyne oppstår fordi blodårene i øyet utvider seg. I de fleste tilfeller er røde øyne forbigående og helt ufarlig, men . Ett rødt øye uten puss kan tyde på at barnet reagerer på noe det har fått inn på øyet. Men noen ganger kan rødt øye være et tegn på mer alvorlige øyeproblemer, som for eksempel glaukom, altså grønn stær eller en infeksjon i øyelokket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg