onsdag 16. november 2016

Hvordan virker antibiotika

Men hvordan klarer slike utvelgende giftige medisiner å ødelegge de riktige cellene. I det øyeblikket antibiotika ikke virker, er vi rett tilbake der i var, sier Høiby. Antibiotika, eller antibakterielle midler, er medisiner som ødelegger eller hemmer veksten av bakterier.

Et fellesnavn for medisiner med denne egenskapen er antibiotika. Penicilliner virker ikke mot forkjølelse, influensa eller andre virusinfeksjoner. Her finner du artikler om hvordan det er å leve med ulike tilstander og sykdommer . LITEN PILLE: Vet du egentlig hvordan antibiotika fungerer i kroppen?


De virker i prinsippet ved å ødelegge celler (cellegift), men da bare . Du skal ikke nødvendigvis ta antibiotika selv om du har en infeksjon! Det er helt forutsigbart og vanlig, at man ikke kjenner noen umiddelbar virkning av antibiotika. Et par døgn eller vel så det etter oppstart av . Vent og se-resept; Er antibiotika og penicillin det samme? Resistensutivkling; Riktig bruk av antibiotika; Vanlige bivirkninger ved . Resistens mot antibiotika er et alvorlig og økende problem.


Noen antibiotika virker bare på et begrenset utvalg av bakterier,. Allerede i 18beskrev franskmennene Pasteur og Joubert hvordan bakterier fra luften kunne .

Antibiotika (entall: antibiotikum, fra gresk anti - mot, bios - liv) er benevnelsen på en. Det må derfor virke på elementer eller prosesser i bakterier som mangler, . Forskjellige antibiotika angriper forskjellige deler av celleveggen. Antibiotika virker jo ikke på den resistente bakterien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg