tirsdag 8. november 2016

Kosthold for eldre

Eldre har ofte et nedsatt energibehov, samtidig som behovet for vitaminer og mineraler er det samme som tidligere, eller økt. Eldre er mer utsatt for feil- og underernæring enn yngre mennesker. Det er viktig å få i seg nok protein, vitaminer og mineraler når man blir eldre.


Væske tilføres også gjennom mat, spesielt frukt,. Et sunt kosthold inneholder mye grønnsaker, frukt, bær, grove. Ekstern ressurs: Fagstoffet må lenkes opp.


Video: God mat og godt drikke til eldre og syke Ingenting er viktigere enn mat og drikke. Det gjelder også for de eldre, selv om alderdom, ensomhet og sykdom . Men det er ikke bare det at eldre spiser for lite som er en utfordring når det gjelder kosthold og aldring. Når det gjelder kosthol er behovet for energi nedsatt hos eldre.


Det skyldes både lavere energiomsetning (stoffskifte) pga. Når vi blir eldre, opplever mange at matlysten endrer seg, og det kan være vanskelig å få i seg nok mat.

Sunn og variert mat er viktig for helse og trivsel, og reduserer risikoen for utvikling av livsstilssykdommer. Immunforsvaret hos eldre mennesker er viktig for å ivareta god helse og da er en god ernæringsstatus av stor betydning. Laget i samarbeid med hjemmetjenesten i Vestvågøy kommune . Bakgrunn: God ernæringsstand er en viktig forutsetning for helse og livskvalitet. Forskning viser imidlertid at eldre beboere på sykehjem er . Eldre mennesker lider av virkningene av aldring, blant annet osteoporose, benbrud muskelsmerter og forstoppelse.


Eldre mennesker har de samme behovene for vitaminer og mineraler som andre voksne mennesker. Et variert og sunt kosthold sikrer deg det . Folkehelse i Agder ved ressursgruppe ernæring inviterer til fagdag om kosthold og ernæring for eldre 24. Kosthold for eldre er sentrert rundt matvarer som fremmer helse og et langt l. Et nytt forskningsprosjekt skal undersøke de eldres matvaner og utvikle nye matretter.


Livssituasjonen ser ut til å påvirke matvalgene mest. Snillfjord eldrerå Snillfjord frivilligsentral og kommunens helesøster .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg