mandag 14. november 2016

Bronkitt varighet

Akutt bronkitt skyldes i mer enn av tilfellene uskyldige og vanlige virus. Denne artikkelen omhandler akutt bronkitt, dvs. Nesten alle tilfeller av akutt bronkitt skyldes en virusinfeksjon.

Akutt bronkitt er en forbigående betennelse av slimhinnene i luftrøret eller større bronkier. De fleste får bronkitt etter først å ha hatt forkjølelse eller influensa. Akutte bronkitter varer gjerne i 3-uker og man blir etter hvert veldig sliten . Helse › Doktoronline › Sykdommer › Tegnene som betyr legebesøkBufret2.

Sliter du med pusten eller hoster deg sliten? Hvis det er farve på oppspyttet, har du trolig en bakteriell bronkitt. Akutt bronkitt (varighet uker) hos voksne: Bronkitt er inflammasjon av bronkialslimhinne, og det vanligste symptomet er hoste. Kronisk bronkitt, som i de fleste tilfeller rammer bybeboere fra områder med sterk partikkelluftforurensing eller høy.


Akutt bronkitt varer vanligvis i 10–dager. I prosent av tilfellene virker ikke antibiotika, hvis du har bronkitt. Akutt bronkitt er en nedre luftveisinfeksjon, som vanligvis er forårsaket av virus.


Infeksjonen er vanligst i vinterhalvåret og kan ramme både barn og . I noen tilfeller varer det flere uker fordi bronkiene bruker lang tid på å repareres.

Alvorlig forkjølelse eller andre virusinfeksjoner kan utvikle seg . Akutt bronkitt forårsakes av virus eller i sjeldnere tilfeller en bakterieinfeksjon i nedre luftveier og lunger. Jeg har ikke feber nå, men hoster opp gulaktige slimklumper. Som oftest skyldes akutt bronkitt virus, men bakterieinfeksjoner. Hvis hoste og heshet varer mer enn uker hos en person som tidligere ikke har hatt slike plager, bør.


Får man bronkitt i tillegg, kan hosten vare i flere uker. Bronkial infeksjon, også kjent som bronkitt er en tilstand som kjennetegnes vanligvis ved betennelse av de innvendige veggene i bronkiene. At hosten som er knyttet til forkjølelsen varer i et par uker er egentlig helt vanlig,.


Det kan også være forårsaket av influensavirus, som deretter navngitt som influensa og det varer bare i noen få dager. Bronkitt oppstår når et virus, bakterier, eller miljømessige irritanter, for eksempel kjemiske røyk eller støv, forårsake bronkial inflammasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg